Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
10°C

Peste 30 de tone de produse alimenatre retrase de pe piata sibiana

Deschiderea sezonului turistic estival, a determinat, inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu să întreprindă, acţiuni de control în locaţiile de interes turistic din cadrul  judeţului cu scopul de a verifica respectarea condiţiilor generale de funcţionare.

În acest scop au fost controlate  31 unităţi de alimentaţie publică, restaurante şi pensiuni, 37 de cantine şi 14 laboratoare de cofetărie, chioşcuri, tonete, care funcţionează. în aceste zone.

Tot în această lună, pentru asigurarea pieţei de desfacere cu produse alimentare salubre şi de calitate, inspectorii de specialitate, au controlat 4 abatoare, 5 unităţi de procesare carne, 22 carmangerii, 11 depozite alimentare, 27 unităţi de comercializare, de tip supermarket, 31 magazine alimentare, 31 unităţi de panificaţie şi 25 de unităţi care depozitează şi comercializează legume, fructe şi băuturi răcoritoare diferite.

Au fost efectuate în laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu, 989 examene microbiologice, 149 examene fizico - chimice la materii prime şi produse finite, 12 probe de legume şi fructe pentru determinarea unor contaminanţi, 60 probe de apă, pentru determinarea calităţii şi 85 teste de sanitaţie privind eficienţa acţiunilor de dezinfecţie la unităţiile de profil.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate două amenzi în valoare de 1.600 de lei şi 7 avertismente la responsabili de unităţi de depozitare şi comercializare, produse alimentare.

Au fost retrase de la comercializare 33,5 to produse alimentare de origine animală şi nonanimală, (3 tone din abatoare, 7 tone din unităţi de procesare şi 23,5 tone din hipermarketuri) în valoare de 40.250 lei, produse cu termenul de valabilitate expirat, sau cu deficienţe tehnologice, care au fost dirijate pentru distrugere la unitatea specializată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus