Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Universitatea "Lucian Blaga" - partener in proiectul "Educatie universitara pentru persoane cu dizabilitati"

Programe de învăţare adaptate, profesori special pregătiţi, burse, scutirea de la plata taxei de admitere şi reducerea cu 50% a taxei de cămin, acestea sunt câteva dintre facilităţile pe care le oferă proiectul „Educaţie universitară pentru persoane cu dizabilităţi” de care vor beneficia şi studenţii sibieni. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a demarat astăzi la Sibiu campania de promovare a proiectul naţional „Dezvoltarea şi implementarea unui program - pilot integrat pentru creşterea accesului la învăţământul superior pentru persoane cu dizabilităţi”. Universiattea „Lucian Blaga” este una dintre cele trei universităţi care vor beneficia de implementarea programului-pilot prin utilizarea tehnologiei informaţiei. „Noi, ca mediu universitar, avem patru argumente care ne oferă un suport substanţial în acest proiect: universitatea participă doar cu resurse umane, facem ceva pentru nişte oameni care nu sunt vinovaţi în niciun fel de dizabilităţile pe care le au, noi profesorii avem ocazia să ne peregătim şi să predăm altor tipuri de studenţi şi nu în ultimul rând, reuşim astfel să stabilim alte tipuri de relaţii între profesori şi studenţi” a spus decanul Facultăţii de Ştiinţe, Dumitru Bat âr. Proiectul urmăreşte să ofere o şansă elevilor de liceu din clasele terminale şi studenţilor cu dizabilităţi, de a urma cursurile unei facultăţi, depăşind obstacolele pe care le întâlnesc zilnic. Astfel aceste persoane vor beneficia de mentorat educaţional, instruire în uitilizarea paltformei e-Learning, precum şi de burse, în cazul persoanelor cu dificultăţi financiare. Programul este conceput pentru asistarea a 300 de persoane cu dizabilităţi. „Acest program este un pogram- pilot pentru că în România nu s-a dezvoltat până acum aşa ceva la nivel universitar. Deşi pentru început lucrăm cu trei universităţi, eu sper ca la finalizarea proiectului să fim pregătiţi să trecem la alt nivel, să oferim sprijin acestor studenţi şi în găsirea unui loc de muncă sau în continuarea altor studii” a spus Andrei Linu, manager de proiect MECTS. Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 36 de luni şi este cofinanţat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Alături de universitatea sibiană, din program mai fac parte Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus