Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

S-a gasit vinovatul: Pestele “Pangratius" servit pane cu garnitura de cartofi natur

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au descoperit cauza îmbolnăvirii absolvenților de la Facultatea de Științe: peştele “Pangraţius” servit pane şi cu garnitură de cartofi natur. Inspectorii au fost sesizați de faptul că în urma unei mese festive organizate de absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice la restaurantul Grand Hotel din Sibiu, 17 participanţi (din cca. 400 de tineri cu vârste între 21 şi 24 de ani) au apelat la serviciul de urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean, cu stări dec ameţeală, frisoane, dureri de cap, simptonatologie suspectă unei toxiinfecţii alimentare. După intervenţia cadrelor medicale de specialitate, două persoane au rămas sub supraveghere la secţia de boli infecţioase.  ”Din datele anamnetice se presupune că alimentul suspectat că ar fi cauzat îmbolnăvirea celor 17 tineri, este peştele “Pangraţius” servit pane şi cu garnitură de cartofi natur. Menţionăm că în cadrul programului de autocontrol, restaurantul în cauză, este supravegheat prin examene de laborator efectuate din probele prelevate lunar, cu referire la materii prime, mâncăruri gătite, apă şi tampoane de sanitaţie, ultimele analize au fost efectuate la data de 23 mai a.c. toate probele fiind corespunzătoare”, se arată într-un comunicat al DSVSA Sibiu.
Conducerea DSVSA Sibiu va stabili măsuri în conformitate cu legislaţia specifică,  în funcţie de rezultatul final al învestigaţiilor intreprinse.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

1.

Acum 12 ani

Cred ca denumirea este peste ” pangasius ” !
Raspunde

toxic

Acum 12 ani

Pangasius nu sunt ecologici, este cel mai \"neecologic\" aliment ce s-ar putea manca. Pangasius sunt crescuti în Vietnam, industrial cultivat de-a lungul râului Mekong unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, industriile de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el.
Raspunde

sustin pe 2 cu un link

Acum 12 ani

Scoateti voi spatile dintre w -uri w w w .dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/
Raspunde

lukk

Acum 12 ani

cele mai toxice sunt , in articolul de fata, agramatismele: de ex. v-a stabili....; comformitate in fine, ce sa mai zicem... cool!!
Raspunde

bluewin

Acum 12 ani

deci, in concluzie ,o fi pangasius,pangratius sau pankratius? cine stie?:)))
Raspunde

Odin

Acum 12 ani

In concluzie pofta mare la Grand Hotel! Nu de alta dar cimitiru\' e la o aruncatura de bat!
Raspunde

pescarul

Acum 12 ani

faina atitudine are incultul care a scris articolul. si-a dat seama cat e de prost si pana sa dea un search pe google, mai bine a semnat \"turnul sfatului\" adica \"toti e prosti, nu numa\' io\"....ce ti-e si cu pseudoziaristii astia...o fi dat vreun examen la angajare?
Raspunde

radu

Acum 12 ani

deleanu are o mecla de iti taie foamea
Raspunde

raluca

Acum 12 ani

mai radule tu esti ala de 1.80, 75 kg, brunet, ochi verzi? ca ne-ai ametit de tot cu declaratiile de dragoste catre deleanu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus