Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au descoperit cauza îmbolnăvirii absolvenților de la Facultatea de Științe: peştele “Pangraţius” servit pane şi cu garnitură de cartofi natur. Inspectorii au fost sesizați de faptul că în urma unei mese festive organizate de absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice la restaurantul Grand Hotel din Sibiu, 17 participanţi (din cca. 400 de tineri cu vârste între 21 şi 24 de ani) au apelat la serviciul de urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean, cu stări dec ameţeală, frisoane, dureri de cap, simptonatologie suspectă unei toxiinfecţii alimentare. După intervenţia cadrelor medicale de specialitate, două persoane au rămas sub supraveghere la secţia de boli infecţioase. ”Din datele anamnetice se presupune că alimentul suspectat că ar fi cauzat îmbolnăvirea celor 17 tineri, este peştele “Pangraţius” servit pane şi cu garnitură de cartofi natur. Menţionăm că în cadrul programului de autocontrol, restaurantul în cauză, este supravegheat prin examene de laborator efectuate din probele prelevate lunar, cu referire la materii prime, mâncăruri gătite, apă şi tampoane de sanitaţie, ultimele analize au fost efectuate la data de 23 mai a.c. toate probele fiind corespunzătoare”, se arată într-un comunicat al DSVSA Sibiu.
Conducerea DSVSA Sibiu va stabili măsuri în conformitate cu legislaţia specifică, în funcţie de rezultatul final al învestigaţiilor intreprinse.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Siguranța Alimentelor Sibiu , Inspectorii Direcţiei Sanitare , Ştiinţe Economice , Spitalului Județean , Grand Hotel
Vizualizari: 406
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Matei
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
John
Acum 1 oră
John
Acum 1 oră
Adina