Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

417 sibieni au cerut bani pentru ”case verzi”

Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire -  Casa Verde -, se va încheia, la Sibiu, peste o săptămână. De la 1 iunie, de când a fost lansată a doua sesiune a acestui program, 417 sibieni au depus dosare de solicitare de fonduri guvernamentale, majoritatea optând pentru instalarea de panouri solare. 

„Facilitățile oferite de program, prin acordarea unor sume fixe din bugetul Fondului pentru mediu, în funcție de tipul instalației alese, precum și faptul că dosarele se pot depune în județul de reședință, i-au determinat pe tot mai mulți cetățeni să-și dorească înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu unele moderne, ecologice şi mult mai economice”, spune Daniela Stoica, directorul executiv al Agenției regionale pentru protecția mediului Sibiu.
Față de prima sesiune a programului Casa verde, de anul trecut, acum sibienii au depus 114% mai multe dosare de finanțare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 185

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus