Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Speriati de boala Lyme, tot mai multi sibieni apeleaza la analizele gratuite oferite de DSP

După ce acum trei zile, a anunţat că va efectua analize gratuite pentru boala Lyme, Direcţia Publică de Sănătate a început să fie asaltată de sibieni, care deşi nu prezintă simptomele bolii, vor să beneficieze de analize. „Dacă ieri au venit şase pacienţi, astăzi s-au prezentat deja 15. E bine că vine lumea la analize, dar în aceste două zile majoritatea pacienţilor care au venit nu prezentau simptome, nu aveau trimitere de la medicul de familie şi nici formularele pe care medicii trebuie să le completeze în cazul suspicii de boală. De asemenea pacienţii ar trebui să ceară analize după ce au trecut 21 de zile de când au fost muşcaţi, când se poate vedea un răspuns imunologic” a declarat dr. Georgeta Marga. Majoritatea afecţiunilor pe care căpusele le pot determina în organism, au ca principale simptome manifestări asemanătoare gripei: febră, cefalee, greaţă, vomă, mialgii. Simptomele pot debuta înca din prima zi de la muşcătură până la 3 săptămâni. Determinările serologice pentru boala Lyme (borelioza sau boala muşcăturii de căpuşă) sunt gratuite pentru persoanelor cu simptomatologie manifestă de boală şi cu bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie. Prelevarea probelor se va face la camera 27, etajul III, din sediul situat în parcul Astra - Str. Gh. Bariţiu, nr. 3.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 431

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

octogon

Acum 12 ani

inainte de a se face atat gargara pe muscatura de capuse, trebuie stabilit daca in zona respectiva capusele sunt purtatoare de astfel de boli sau nu, nu toate muscaturile de capusa sunt periculoase, in alte tari se da o harta primavara cu zonele unde trebuie sa te feresti si unde nu e nici un pericol sa te imbolnavesti de burelioza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus