Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
7°C

Arcul nu mai e arma, ci "accesoriu sportiv"

Începând de astăzi, 27 iulie, intră în vigoare legea nr 117/2011 care schimbă statutul arcurilor, de la armă la accesoriu sportiv. Astfel conform noii legi arcurile vor fi încadrate ca echipament sportiv, având un regim similar cu armele de paintball şi airsoft, nu va mai fi necesară obţinerea unei notificări pentru cumpărarea unui arc indiferent de model – recurve olimpic, tradiţional sau compound, şi nici înregistrarea acestora la Poliţie. Nu există diferenţiere între arcurile compound de tir sportiv şi cele de vânătoare, dar trebuie avut în vedere că vânătoarea cu arcul este încă interzisă în ţara noastră fiind considerată act de braconaj. Pentru poligoanele de tir cu arcul nu va mai fi necesară o autorizaţie specială, doar că vor trebui delimitate şi semnalizate corespunzător. Din păcate, legea nu defineşte foarte clar acest aspect. Rămâne însă speranţa că un arcaş priceput va lua toate măsurile ce se impun pentru a evita producerea eventualelor accidente. Regimul de cumpărare şi deţinere al arbaletelor rămâne neschimbat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 677

Comentarii

1 comentarii

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 11 ani

tare. abia astept sa imi i-au un arc si sa ma plimb cu el pe strada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus