Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Jocuri de rol, demonstratii si spectacole in Tabara "Lideri pentru maine"

Tabăra „Lideri pentru Mâine” a ajuns la a X-a ediţie şi anul acesta va avea loc în prima săptămână a lunii august, pe Valea Sadului.

Tabăra, organizată de Crucea Roşie Filiala Sibiu, se va desfăşura sub tema „Voluntar al lumii”, ca o consecinţă a faptului că anul 2011 este Anul European al Voluntariatului, dar şi pentru că aduce împreună voluntari din toată ţara, cu vârste peste 15 ani, care vor dobândi abilităţi de lider, prin intermediul unor activităţi.

Exceptând cursurile şi traing-urile de comunicare, leadership, teambuilding, tabara de anul acesta va valorifica cunoştinţele pe care le deţine un voluntar de Cruce Roşie, şi anume, acordarea primului ajutor şi intervenţia în caz de dezastre. „Principalul nostru partener, Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, ne provoaca la cel mai nobil act de voluntariat- „salvarea vieţii celor aflaţi în primejdie”, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, Jandarmeria Sibiu, Salvamont Sibiu, Inspectoratul General de Aviaţie, tabara „Lideri pentru mâine” îşi propune în acest an, formarea „liderilor voluntari”, pregătiţi să intervină în situaţii extreme” spun reprezentanţii Crucea Roşie Filiala Sibiu.

La baza dobândirii acestor abilităţi, stă un scenariu propus de Centrul Chinologic Sibiu, în desfăşurarea căruia voluntarii vor juca diverse roluri: victimă, salvator, jurnalist, aparţinător al unei persoane dispărute. Alături de aceştia, îşi vor juca rolul cei 20 de câini de urmă şi de salvare, împreună cu conductorii lor, politiştii, salvamontiştii şi reprezentanţii tuturor instituţiilor participante. Tabăra se va desfăşura în perioada 1-7 august.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus