Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

35 de politisti raniti in violentele din Londra

Peste 100 de persoane au fost arestate şi 35 de ofiţeri au fost răniţi în Londra, în urma violenţelor din ultimele două zile. Zeci de vehicule de poliţie au fost avariate şi numeroase magazine jefuite, după ce violenţele s-au extins, iar ofiţerii au mobilizat unităţi însoţite de câini, pentru a respinge atacurile. Tulburarile din Londra au loc dupa protestele violente din Tottenham (nordul capitalei britanice), din noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma cărora zeci de persoane au fost arestate şi peste 25 de poliţişti răniţi. Tulburari sporadice s-au înregistrat şi în nordul şi estul Londrei, printre zonele atacate fiind Turnpike Lane, Walthamstow, Chingford şi Leyton, unde au fost vandalizate numeroase magazine. „Londonezii au afirmat clar, faptul că nu există scuze pentru violenţă, şi fac apel la toţi membrii comunităţilor locale să lucreze constructiv cu poliţia, pentru a o ajuta să aducă aceşti criminali în faţa justiţiei” au declarat oficialii londonezi, potrivit BBC. Kit Malthouse, vice-primarul Londrei şi preşedinte al Autorităţii Poliţiei Metropolitane, a descris scenele din ultimele două nopţi ca fiind „dezgustătoare şi şocante” şi a declarat că poliţia a făcut o treabă bună. „Evident, există oameni în acest oraş, care sunt violenţi, care sunt în căutarea unei oportunităţi de a fura, a dat foc la clădiri şi de a crea un sentiment de haos. Unii sunt anarhişti, iar alţii fac parte din bandele organizate sau sunt doar tineri sălbatici, care au chef de o nouă pereche de formatori” a declarat Kit Malthouse, potrivit BBC. Incendierea magazinelor, jafurile şi violenţele de pe străzile din Londra, au izbucnit după un protest paşnic faţă de moartea lui Mark Duggan, un barbat de 29 de ani şi tată a patru copii, împuşcat de poliţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus