Joi,
22.04.2021
Ploi Scurte
Acum
9°C

Neacordarea de prioritate pietonilor a dus la suspendarea a 20 de permise intr-o singura zi

 

Serviciul Rutier Sibiu a desfăşurat vineri în toate oraşele şi municipiile din judeţul Sibiu acţiuni de amploare pentru sancţionarea şoferilor ce nu acordă prioritate pietonilor precum şi sancţionarea indisciplinei în trafic a pietonilor.Scopul acţiunii este reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.Poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 106 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversarea neregulamentară a străzii şi 20 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru neacordare de prioritate pietonilor şi le-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea vine ca urmare a analizei dinamicii accidentelor rutiere efectuată de Poliţia Sibiu din care reiese faptul că în semestrul I 2011, pe drumurile publice din județul Sibiu, s-au produs 11 accidente grave cu 11 răniţi  grav şi 8 accidente uşoare cu 9 răniţi uşor  pe fondul neacordării priorității pietonilor, cât şi 12 accidente grave cu 4 morţi şi 8 răniţi  grav, 11 accidente  uşoare cu 11 răniţi uşor, pe fondul indisciplinei pietonilor.

 

Acţiunea poliţiştilor de la Rutieră a avut loc în 21 de judeţe. La nivel naţional,  poliţiştii au dat 2.223 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 287 permise de conducere în vederea suspendării. În 5 august s-a produs un singur accident rutier din cauza neacordării priorităţii de trecere a pietonilor, în judeţul Arad, în urmă căruia o persoană a fost rănită grav.

Vizualizari: 127

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus