Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
0°C

”Colegii” din regiune isi fac moneda. Cu cati sici cumperi un kürtőskalác?

Extremiştii magiari vor decide, în 27 august, înfiinţarea unei monede paralele cu leul românesc şi care să circule în Ţinutul Secuiesc, sub denumirea de "sic", anunță senatorul PSD, Lia Olguţa Vasilescu. Potrivit acesteia, moneda este un element de suveranitate a unui popor, iar în momentul în care untr-un ținut va circula o altă monedă, înseamnă că în zona respectivă s-a pierdut un element important din suveranitate", spune senatorul citat de Adevărul.
Decizia privind emiterea unei noi monede ar urma să se ia în 27 august, la întrunirea de la Tuşnad, unde extremiştii maghiari vor crea Banca Siculorum Bes Bank. "(Până atunci n.r.) sper să avem totuşi o reacţie şi de la care conduc în acest moment România", a declarat Olguța Vasilescu.

Ținutul Secuiesc este format din regiuni ce se găsesc în județele Harghita, Covasna și Mureș, județe care alături și Sibiu, Brașov și Alba formează Regiunea Centru.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

un cetatean

Acum 11 ani

n-o sa fie nici o reactie pentru ca au nevoie de ei precum de oxigen...
Raspunde

lol

Acum 11 ani

si simbolul acestei monede va fi \"2 cepe\", pentru ca acesta este si puterea economica a tinutului secuiesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus