Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
7°C

VIDEO - "Back to Black", al lui Amy Winehouse, este albumul secolului

Albumul "Back to Black", lansat de Amy Winehouse în 2006, a devenit, la o lună de la moartea cântăreţei, discul cel mai bine vândut din secolul al XXI-lea în Marea Britanie, au anunţat, miercuri, reprezentanţii agenţiei oficiale britanice care monitorizează vânzările de muzică, informează AFP, citat de Mediafax.

Vânzările pentru albumul "Back to Black", pe care se află o serie de piese devenite celebre, precum "Rehab" şi "Valerie", au cunoscut o creştere spectaculoasă în ultima lună, după ce Amy Winehouse, supranumită "diva trash a muzicii soul", a fost găsită moartă, pe 23 iulie, la vârsta de 27 de ani, în apartamentul ei din Londra.

Acest album, recompensat cu cinci premii Grammy, s-a vândut până miercuri în 3.259.100 de copii.

Precedentul record îi aparţinea lui James Blunt, al cărui disc "Back to Bedlam", lansat în 2005, se vânduse în 3.245.118 de exemplare.

Miercuri, presa britanică a anunţat că organizatorii apropiatei gale MTV Video Music Awards, ce va avea loc duminică, la Los Angeles, îi vor aduce un omagiu cântăreţei. Tony Bennett, care a înregistrat un duet cu Amy Winehouse, intitulat "Body and Soul", cu puţin timp înainte de decesul artistei, va fi unul dintre starurile implicate în acest eveniment.

 

"A fost o adevărată plăcere să colaborez cu Amy. Atunci când veţi asculta «Body and Soul», veţi înţelege că această piesă face dreptate geniului ei artistic", a declarat cântăreţul în vârstă de 85 de ani.

Rezultatele testelor toxicologice, făcute publice marţi, nu au relevat prezenţa în organismul artistei a unor substanţe ilegale. Potrivit bbc.co.uk, membrii familiei Winehouse au mulţumit poliţiei britanice pentru sprijinul acordat şi au declarat că aşteaptă concluziile anchetei oficiale, ce vor fi anunţate pe 26 octombrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus