Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Expozitia "Grup 4 + 2" la Brukenthal

Victor Dima şi Adrian Socaciu s-au alăturat lui Traian Boicescu, Gheorghe Gogescu, Viorela Mihăescu şi Vintilă Mihăescu, pentru o expoziţie care întruneşte unele dintre cele mai frumoase picturi.

Înfiinţat în anul 2007, grupul s-a constituit din patru artişti plastici, membri ai secţiei de Arte Decorative a U.A.P., toţi pasionaţi de arte textile dar şi de pictură. Primele expoziţii ale grupului au fost de tapiserie, ulterior manifestările grupului incluzând şi lucrări de pictură sau grafică ale artiştilor, datorită spaţiilor generoase oferite de muzeele de artă din România sau galeriile de artă unde au fost invitaţi să expună.

Pentru această expoziţie s-au alăturat grupului încă doi pictori, Victor Dima şi Adrian Socaciu. Principalele expoziţii au fost găzduite de Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, Muzeul de Artă din Constanţa, Muzeul de Artă din Cluj, Muzeul de Artă din Baia-Mare, Muzeul de Artă Contemporană din Bacău, Muzeul de Istorie din Râmnicu Vâlcea, Galeria “Căminul Artei” şi Galeria “Apollo” din Bucureşti, Galeria U.A.P. din Brăila, Galeria “Forma” din Deva, precum şi Sediul CEC Bank din Sibiu.

Activitatea grupului s-a datorat în mare parte iniţiativelor artistului Gheorghe Gogescu, curatorul expoziţiilor şi susţinerii de către Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Expoziţia va avea loc joi, 1 septembrie, de la ora 14:30, la Palatul Brukenthal, Sala de Expoziţii Temporare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus