Miercuri,
10.08.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
18°C

Medias: sisteme inteligente de contorizare a calatorilor, hartie termica, sisteme GPS, schimb de date in timp real cu dispeceratul

Aproape 120.000 de euro, fără TVA, este dispus Meditur – compania de transport local din Mediaș – să cheltuie pentru implementarea unui nou sistem de monitorizare și control al călătoriilor cu sistemul public de transport.
În urma acestei investiții, modul de călătorie cu Meditur în Mediaș se va schimba: biletele vor fi din hârtie termică, valabile pentru două călătorii. La urcare, călătorii vor folosi ”validatoarele” ce urmează a fi instalate. Acestea nu folosesc consumabile, ci validează termic biletele la ambele capete. Doar că în funcțiune vor fi menținute și actualele validatoare, pentru biletele pe hârtie normală. ”Se va introduce biletul în fanta validatorului, iar acesta va tipări următoarele informații privind ora, data, seria vehiculului pe două rânduri”, mai lămuresc cei de la Meditur.
Posesorii de abonamente de tip card, însă, nici nu vor mai trebui să se obosească să scoată cardul la urcarea în autobuz: cititorul va putea înregistra călătoria și prin apropierea genții sau au buzunarului în care se află cardul ”contactless” de cititorul de abonamente.
Computerul de bord care va fi instalat în fiecare autobuz sau troleu va permite comunicarea cu dispeceratul Meditur atât vocal, cât și prin intermediul mesajelor scrise. ” Oferă informații despre traseul parcurs de vehicul, abaterea față de traseul și orarul prestabilit, viteza, traseul, foaia de parcurs a șoferului, fișa de revizii a vehiculului”, mai anunță cei de la Medtur.
În mare, cei de la Meditur vor să cumpere 32 de validatoare de bilete și abonamente, tot atâtea computere de bord pentru mașinile de transport în comun, nouă automate de bilete și abonamente și șase terminale de utilizat pentru verificarea abonamentelor și a biletelor. Totodată, vor fi amenajate și două puncte de vânzare a titlurilor de transport  și vor fi achiziționate odată cu aplicația web necesară dispeceratului, a rețelei de ”ticketing electronic” și a sistemelor GPS.
Ofertele pentru cei care vor să vândă astfel de sisteme celor de la Meditur pot fi depuse până pe 23 septembrie. Termenul de implementare a sistemului este de trei luni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 216

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

octogon

Acum 10 ani

bonurile de caserie, biletele din hartie termica s-au dovedit a fi cancerigene, trebuie sa aiba cat mai putin contact cu pielea.
Raspunde

x

Acum 10 ani

poza superba cu un vehicol eco din anii 90! bravo medias, pt ce nu (mai) are sibiul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus