Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Johannis asteapta raspunsul Guvernului: pana atunci nu vor fi dati bani profesorilor Liceului de Arta

Deși în prima zi a săptămânii viitoare vor începe cursurile noului an școlar, profesorii Liceului de Artă din Sibiu nu își vor primi salariile restante de la începutul verii. Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță faptul că soluția legală pentru a fi plătite aceste salarii este așteptată de la reprezentanții Guvernului, solicitați în acest sens. ”Pentru soluționarea situației astfel create, primarul Sibiului a depus toate diligențele, în acest sens adresându-se Instituției Prefectului județului Sibiu, Ministerului Finanțelor, Ministerului Educației și Cercetării precum și direct Primului Ministru al României, dl. Emil Boc.
Imediat ce instituțiile menționate mai sus vor comunica soluția legală pentru această situație, municipalitatea va lua măsurile care se impun”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Pe românește

Situația de la Liceul de Artă se va extinde, cât de curând, și la alte 36 de școli din oraș. Imposibilitatea plății salariilor se datorează noii legislații în domeniul salarizării din învățământ, care prevede că fiecare școală primește o sumă de bani în funcție de numărul de elevi pentru care Guvernul a calculat un cost standard de plată a școlarizării. Cum însă la Liceul de Artă acest cost este depășit, având în vedere efortul didactic suplimentar necesar în învățământul vocațional (nu pot cânta 30 de elevi, deodată, la pian), banii alocați salariilor profesorilor de la această instituție s-au epuizat rapid. Alți bani ar fi de unde să fie alocați, dar Primăria Sibiu arată că alocarea unor sume suplimentare ar duce la depășirea standardului de cost impus de Guvern. Direcția Finanțelor Publice, alături de Inspectoratul Școlar susțin că acest standard de cost ar trebui calculat la finele anului, ca o medie a cheltuielilor pe toate unitățile școlare din Sibiu, ce sunt în administrarea Primăriei municipiului Sibiu. Reprezentanții administrației locale consideră că nu acesta este spiritul legii și nu iau în calcul interpretările, așteptând o soluție clară din partea autorităților centrale, care au lucrat la elaborarea noului cadru legislativ.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Vicent

Acum 12 ani

Primarul Klaus se tine in continuare batos. El este unic. Nu poate sa faca acelasi lucru pe care l-au facut alte primarii din tara. Ori nu are un jurist bun in primarie (ceea ce se poate daca ne uitam la angajatii apropiati ai primarului) ori a invatat legislatie si economie (slabe sperante) ori are ceva cu acei oameni sau pur si simplu nu ii pasa..........
Raspunde

ion

Acum 12 ani

klaus pacala vrea sa retrocedeze cladirea liceului unui sas , ca sa o poata transforma in hotel , restaurant etc. Face tot ce poate sa plece profesorii ca apoi sa declare liceul inchis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus