Duminică,
05.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Seara de poezie romano-catalana la Sibiu

Institutul Cultural Român organizează o seară de poezie româno-catalană la Libraria Humanitas din Sibiu, într-o încercare de apropiere şi descoperire reciprocă a culturilor română şi catalană.

Actriţa Andrada Corlat, sub îndrumarea regizorului Albert Mestres, va susţine recitaluri în limba română din textele a opt poeţi români şi catalani- Miquel Desclot, Aurel Pantea, Ion Cristofor, Christelle Enguix, Letiţia Ilea, Marc Romera, Oana Cătălina Ninu şi Maria Antonia Massanet.

La dialogul intercultural vor participa şi cei opt poeţi, care vor interveni cu lecturi din propria creaţie, în limbile română şi catalană: un joc bilingv de cuvinte şi lumini, în regia lui Albert Mestres.

Evenimentul face parte din proiectul „Voci paralele“, derulat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Generalitat de Catalunya şi Institut Ramon Llull la Cluj-Napoca, Sibiu şi Bucureşti în perioada 13-17 septembrie 2011. Ediţia de la Sibiu este organizată în cadrul Colocviilor Revistei Transilvania. De asemenea, în cadrul proiectului va fi publicat volumul bilingv Voci paralele/ Veus paral•leles, incluzând poezii ale celor opt poeţi, distribuit gratuit în cadrul fiecărui recital.

Astfel, la cea de-a noua ediţie, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid, patru poeți catalani și patru poeți români au participat în perioada 2-11 iulie la un turneu în şapte localităţi spaniole.

În Spania, recitalurile au fost susţinute de actriţa de origine catalană Mireia Chalamanch și regizate de Albert Mestres, după un scenariu realizat din poeziile celor opt poeţi. Turneul poeţilor se va încheia în România, cu ocazia itinerării proiectului la Cluj-Napoca, Sibiu şi Bucureşti.

Evenimentul va avea loc joi, 15 septembrie, de la ora 20:00, la Libraria Humanitas din Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu nr.16). Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus