Luni,
21.06.2021
Ploi Moderate
Acum
17°C

Sibex prelungeste de luni programul pe piata derivatelor cu peste patru ore, pana la 23:15

Bursa de la Sibiu prelungeşte de luni programul de tranzacţionare pe piaţa derivatelor cu peste patru ore, respectiv până la ora 23:15, faţă de ora 19:00 în prezent, pentru a da jucătorilor mai mult timp de reacţie la evoluţia burselor din SUA.

Sibex a primit miercuri aprobarea din partea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare pentru prelungirea orarului, transmite Mediafax.
"Prin implementarea acestui program, Sibex vine în sprijinul investitorilor intersaţi de tranzacţionarea derivatelor pe produse externe, prin corelarea orarului cu cel al burselor europene şi americane. Astfel, «jucătorii» vor beneficia în timp real de informaţiile şi mişcările de preţ de pe pieţele externe, pentru toate produsele pe care le tranzacţionează", se arată într-un comunicat al Sibex.
Extinderea orarului de tranzacţionare a fost decisă în luna mai de Consiliul de Administraţie al Sibex.
Astfel, între orele 9:15 - 9:45 va fi o sesiune de predeschidere, în care pot fi introduse ordine de tranzacţionare, însă transferurile se realizează abia după 9:45, când începe şedinţa efectivă, care va dura până la ora 23:15.
Totodată, CNVM a aprobat joi modificarea unor regulamente ale Casei Române de Compensaţie (CRC) privind gestionarea riscului. Noile prevederi vor intra în vigoare începând cu 26 septembrie, dată la care va fi implementată şi procedura de închidere automată a poziţiilor clienţilor aflaţi în situaţia de apel în marjă.
Prelungirea programului până la ora 23:00 a mai fost discutată de fosta conducere Sibex şi de brokeri, însă majoritatea au susţinut că o extindere a programului va duce la costuri mai mari în special cu personalul atât pentru bursă, cât şi pentru intermediari. Principalul susţinător al prelungirii până la ora 23:00 era Cristian Sima, ales în aprilie de acţionari preşedinte al Consiliului de Administraţie, în locul lui Teodor Ancuţa, fondator al Sibex.
Sima încă nu a preluat conducerea Sibex, întrucât deciziile AGA au fost contestate în instanţă, iar aplicarea lor a fost suspendată. Între timp, Consiliul de Administraţie al Sibex a ales un nou preşedinte CA, în persoana lui Dan Simionescu, reprezentat al SIF Transilvania.
În prezent şedinţa bursieră de la Sibex începe la 9:45 atât pentru piaţa derivatelor, cât şi pentru spot. Operaţiunile pe piaţa la vedere se încheie la ora 17:15, în timp ce derivatele pot fi tranzacţionate până la ora 19:00.
Astfel, de luni, şedinţa bursieră va dura pe piaţa la termen 14 ore şi 30 de minute.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus