Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
0°C

Sibex va lansa luni sase derivate pe cursuri de schimb precum dolar/yen si euro/franc elvetian

09 Septembrie 2011 13:30

Bursa de la Sibiu va lansa luni şase noi contracte futures denominate în lei şi cu activ suport pe cursurile de schimb dolar/yen, dolar/franc elveţian, euro/yen, euro/franc elveţian, euro/liră sterlină şi liră sterlină/dolar.

Derivatele respective au fost înregistrate în luna iulie la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Sibex, citat de Mediafax.
Comisionul de tranzacţionare perceput de Sibex, Casa Româna de Compensaţie şi CNVM pentru aceste instrumente derivate este de 1,1 leu/contract.
Cele şase noi derivate vor avea scadenţă trimestrială, respectiv în martie, iunie, septembrie şi decembrie.
În prezent, la bursa de la Sibiu pot fi tranzacţionate contracte futures cu activ suport pe cursurile de schimb leu/euro, leu/dolar şi euro/dolar.
Contractul futures cu activ pe paritatea euro/dolar are şi doi market-makeri, firmele de brokeraj WBS România şi Delta Valori Mobiliare, care menţin ordine de cumpărare şi vânzare pentru a oferi continuu contraparte jucătorilor care tranzacţionează aceste derivate.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus