Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Cindrea despre ANI – campanie murdara, intoxicare. Despre sotie: "Efectiv, am avut nevoie de ea"

Trimis în fața Parchetului Înaltei curți de casație și justiție de către Agenția națională de integritate (ANI), președintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, consideră că acuzațiile aduse la adresa sunt comandate. ”Asistăm  la o campanie murdară de intoxicare şi denigrare care încalcă principiile democratice dintr-un stat de drept. Afirm acest lucru pentru că apar în presă informaţii pe care eu nu le cunosc”, a anunțat Cindrea, într-un comunicat de presă. ANI a emis, anterior lui Cindrea, un comunicat în care susținea că deputatul de Sibiu și-a angajat soția la cabinetul său parlamentar, în mod contrar legilor, producând o pagubă de peste 8.000 de euro.

”Aveam nevoie de un coordonator”

Ioan Cindrea nu se consideră în stare de conflict de interese deoarece contractul de muncă nu a fost semnat de el, ci de către reprezentanții Camerei Deputaților. A ales-o pe Amalia Cindrea (foto dreapta), soția sa, pentru experiența pe care o are. ”Efectiv am avut nevoie la cabinet de ea, ea a fost şi parlamentar, a fost şi prefect de Sibiu şi aveam nevoie de un om să-mi coordoneze activitatea parlamentară. Contractul de muncă este semnat cu secretarul Camerei Deputaţilor. Nu există niciun fel de conflict de interese, nu eu am semnat contractul de muncă”, a spus Cindrea pentru Agerpres, arătând că cealaltă parte semnatară a contractului de muncă este, alături de soția sa, Camera Deputaților.

Versiunea Camerei Deputaților

Reprezentanții Camerei susțin că astfel de contracte de muncă sunt semnate la ”propunerea” fiecărui ales. ”Eu semnez contractul la propunerea dumnealor. Sunt birourile lor parlamentare, ei au propus, eu nu stau să verific dacă sunt rude sau nu. Dacă există deja aprobarea pentru angajare din partea dumnealor, atunci eu semnez contractul. Această chestiune a conflictelor de interese nu eu o reglementez”, spune Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputaților, citat de Puterea.

Cindrea speră ca instanțele judecătorești să spele ”murdăria”

Ioan Cindrea susține, anterior sesizării Parchetului de către cei de la ANI, nu a fost informat că ar fi într-o situație ilegală. ”Agenţia Naţională de Integritate nu mi-a transmis nici un material din care să rezulte că sunt într-un aşa zis «conflict de interese». Consider că nu am încălcat nici o lege din România, că nu sunt în conflict de interese şi că informaţiile care apar public încalcă grav principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”.
Președintele organizației sibiene a social-democraților se consideră o țintă politică și își anunță încrederea în magistrați. ”În spatele acestei campanii murdare sunt interese exclusiv politice, iar instanţele judecătoreşti sunt singurele care vor dovedi că nu am încălcat nici o lege”, adaugă Cindrea.

Șapte parlamentari, trimiși de ANI la Parchet

În ultimele zile, reprezentanții ANI au trimis șapte în fața Parchetului șapte parlamentari din întreg spectrul politic. Cei șapte deputați și-au angajat la birourile lor teritoriale o serie de rude, fapt considerat incompatibil de către ANI. Astfel, în afara lui Karoly Kerekes (UDMR), anunțat de către ANI tot ieri, au mai fost acuzați că au angajat pe nedrept rude și Mate Andras Levente (UDMR – și-a angajat soția), Mihai Radan (minorităţi naţionale - fiul), Stelică Strungaru (PDL – angajat fiul) şi Sonia Maria Drăghici (PSD - fiul). În fine, Oana Niculescu Mizil (PSD) și-a angajat la biroul de deputat mama, fapt considerat de către ANI conflict de interese.

Cindrea, după Johannis

În perioada în care era propus pentru funcția de premier cu susținerea actualei opoziții, Klaus Johannis a fost, de asemenea, acuzat de ANI de incompatibilitate, dat de una mai veche. Procesul care a urmat s-a încheiat în primăvara acestui an, primarul Sibiului câștigând împotriva celor de la ANI.

Citește aici despre anunțul făcut de ANI referitor la conflictul de interese al lui Ioan Cindrea 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

Nik

Acum 10 ani

e perfect normal sa-ti aduci la biroul tau parlamentar pe cine vrei.E biroul tau, castigat prin vot si reprezinti oamenii cum crezi tu.Mi se pare normal sa angajezi oameni in care ai incredere
Raspunde

Nicu

Acum 10 ani

Si Boc si-a angajat nepoata, Basescu pe fiica\'sa.Cu ei n-a avut nimeni treaba
Raspunde

guvernatorul transilvanie

Acum 10 ani

Singura miza e discreditarea lui Cindrea si prin el a USL. De pe santierul Centurii ARiton castiga prim Total Nsa 8000 Pe saptamana
Raspunde

2

Acum 10 ani

prin votul oameniilor, pe care cindrea i-a inselat si fraierit avea nevoie de un paharnic, de asa si-a angajat sotia sa raspunda in fata legii si sa nu se mai ascunda dupa imunitate
Raspunde

horatiu

Acum 10 ani

si instantele de judecata sunt sub comanda cuiva. Eu sincer nu cred in instanta la cate neregului face! Succes si alta data mai multa grija, asa se poate destrama tot, masura complementara - interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe timp de 3 ani!!!
Raspunde

ion din Agnita

Acum 10 ani

orice s-ar spune, aici in Agnita tot cu Cindrea votam!!!
Raspunde

Cindrea, cel cu \"saracii\"

Acum 10 ani

Si la care sotia incaseaza 8000 de euro in cateva luni, banii astia ii castiga o muncitoare din Agnita in 4 ani...
Raspunde

De la ANI

Acum 10 ani

Cindrea nu stiu sa citeasca pe net... Zice ca e campanie... Ce credeti ca e pe site-ul ANI? \"Comunicat privind constatarea încălcării regimului juridic privind conflictul de interese - domnul CINDREA Ioan\"
Raspunde

ion

Acum 10 ani

Hai sa il alegem primar sa aiba loc sa isi angajeze toate neamurile in primarie. :). Probabil si-a angajat sotia ca sa ii aduca aminte sa nu mai bea in timpul serviciului.
Raspunde

iosif

Acum 10 ani

este o campanie josnica impotriva unui om care mai face ceva pentru sibieni ,cei de la putere fac tot felul de magarii si nu-i vede ANI, cit mai pot rabda oamenii
Raspunde

haha

Acum 10 ani

Plin de pesedaci care au ordin sa paraziteze netul cu comentariile lor. Ba sunteti pe faras si voi si sefii vostri. pregatiti-va pentru a iesi din istorie.
Raspunde

@iosif

Acum 10 ani

KEREKES Károly, reprezentant al Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România. E si el pe lista... Nu prea tine argumentul...
Raspunde

eu memo

Acum 10 ani

Nu am treaba cu cindrea, ba chiar as spune ca nu-l suport, dar ca este acuzat de cele scrise mai sus...sincer..imi paref rau...cred ca staff-ul basescian nu avea cum sa mai discrediteze pe cineva din opozitie...oricum toti politicienii sunt la fel...si cine nu a facut manarii pe durata mandatului sau sa ia primul piatra si sa arunce..de acord cu 1 si 2
Raspunde

vecin

Acum 10 ani

asta e fata adevarata a lui cindrea si a lui nevasta si-au umplut buzunarele cu banii publici rusineeeeeeeeee
Raspunde

Cindrea 2 spune:

Acum 10 ani

Saracul nu a gasit pe altcineva.Sunt o gramada de tineri sau persoane care ar fi putut sa aiba grija de cabinetul sau...dar este un ..... stiti voi adevarul.Clar si fara echivoc caz de incompatibilitate.
Raspunde

M\'Viteazu

Acum 10 ani

Votam cu Cindrea, ne-am saturat de pdl ne-am saturat de mafie si incultura, de toate japitele si ratatii care au acum masini scumpe si vile si ei nu stiu sa mearga pe strada ca se impiedica
Raspunde

@Cindrea 2 spune

Acum 10 ani

E si incompatibil la ANI si e si total incompatibil cu ceea ce spune... Stiti cum e vorba cu popa, ca sa faci ce spune nu ce face ? Cam asa si cu Cindrea, e cu saracii in vorbe ca la fapte...
Raspunde

Ex PDL-ist

Acum 10 ani

De aia am plecat si eu din pdl impreuna cu multa lume nemultumita de jocurile murdare care se fac pe la spate, se denigreaza oameni foarte usor chiar si din interiorul partidului. Plecati din pdl copii nu mai stati sa isi bata nimeni joc de vo. Dupa alegeri cand o sa piarda pdl-ul o sa va regretati zilele pierdute denigrand oameni nevinovati.
Raspunde

ioio

Acum 10 ani

CLAR CINE ESTE IN SPATELE LA TOATE ASTEA ! Cindrea, după Johannis În perioada în care era propus pentru funcția de premier cu susținerea actualei opoziții, Klaus Johannis a fost, de asemenea, acuzat de ANI de incompatibilitate, dat de una mai veche. Procesul care a urmat s-a încheiat în primăvara acestui an, primarul Sibiului câștigând împotriva celor de la ANI.
Raspunde

Haryton

Acum 10 ani

Ce ti-am facut-o Ioane acuma toti is cu gura pe tine mai putin eu ca-s mutulica si am putza mica
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus