Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Castigatorii “Vox Artis" vor fi premiati la Sala Thalia

Concursul Internaţional de Canto „Vox Artis” s-a încheiat, iar juriul a desemnat câştigătorii. Astfel premiul I i-a fost acordat sopranei Klementeva Ekaterina (Rusia, 28 ani), locul II a fost ocupat de soprana Cerchez Nadejda (Moldova, 26 ani) iar locul III i-a revenit baritonului Krum Galabov (Bulgaria, 35 ani).

Dacă concurenţii români nu au urcat pe podium, în schimb au reuşit să obţină patru din cele şase premii speciale. Festivitatea de premiere a câştigătorilor va avea loc astăzi, de la ora 19:00, la Sala Thalia. În cadrul acestei gale fiecare câştigător va interpreta câte o arie acompaniat de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Cristian Sandu.

Tânărul dirijor Cristian Sandu şi-a desfăşurat activitatea dirijorală atât în ţară – la pupitrul operelor din Cluj sau Timişoara, sau al filarmonicilor din Oradea, Bacău, Botoşani, Târgu Mureş – cât şi peste hotare – ca dirijor invitat al Orchestrei naţionale a Ucrainei sau al Orchestrei Radio din Kiev. participat la festivalurile „Cluj modern” şi „Toamna muzicală clujeană”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus