Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Continental la Sibiu: din cei mai mari vor sa fie si mai mari

În fiecare lună, 1.500 de oameni își depun aplicațiile de angajare la Continental Automotive Systems Sibiu, fabrica ce numără acum aproximativ 1.800 de angajați. Motive ce ar putea determina acest comportament: fabrica din Zona Industrială Vest are cea mai mare cifră de afaceri din zonă - 290 de milioane de euro, estimarea pentru anul în curs. Pentru 2015, dorința germanilor veniți la Sibiu este să ruleze peste 400 de milioane de euro. Se bazează și pe recent începuta investiție în extindere, în valoare de 45 de milioane de euro.

 

500 de angajați în plus va avea Continental A.S. Sibiu după darea în folosință a Modulului 4 al întreprinderii ridicate de la zero începând cu anul 2005. Angajările vor fi făcute treptat, anunță reprezentanții companiei, care estimează că din cei 500 de viitor angajați, 150 vor fi ingineri sau persoane cu studii superioare, iar restul operatori. ”Noi angajăm în continuu, avem nevoie de ingineri, de tehnicieni care vor lucra în noul modul. O să avem aici o linie de producție ce va fi adusă din Mexic, deci este nevoie de o perioadă de calificare acolo, pentru cei pe care îi vom angaja”, declară Oswald Kolb, directorul general al Continental la Sibiu.

Avându-i invitați pe principalii reprezentanți ai administrației locale, Oswald Kolb a inaugurat lucrările la noul modul al întreprinderii, o investiției aproximată la 35 de milioane de euro. Pe lângă cele 140 de milioane de euro deja investite, la Continental AG vor fi amenajați alți 9.400 de mp, în care vor fi construite module de control pentru producători auto de talia VW, Ford și Renault. În afara de suprafețele destinate producției, în noua investiție sunt incluse și spații de birouri și o nouă cantină.

Noile clădiri vor fi finalizate în februarie 2012, urmând ca până la sfârșitul anului viitor să fie pornită și producția.

Cei mai mari

Potrivit unei analize efectuate de Turnul Sfatului, Continental A.S. este cel mai important investitor din Zona Industrială Vest a Sibiului, raportat la cifra de afaceri din 2010. Anul trecut, Continental a încheiat anul fiscal cu o cifră de afaceri (963 de milioane de lei) de mai bine de două ori mai mare decât cea raportată de Marqurdt (417 milioane de lei), al doilea mare investitor din ZIV. Anul trecut, profitul net înregistrat de Continental a depășit 81 de milioane de lei, cu un număr mediu de 1.400 de angajați. ”În acest an, cifra de afaceri estimată este de 290 de milioane de euro. Iar cu noile module puse în funcțiune sperăm să producem o cifră de afaceri de peste 400 de milioane de euro în 2015. Dar, repet, suntem furnizori pentru piața auto și depindem de vânzările producătorior. Dacă acestea vor crește și noi vom vinde mai mult”, a spus Oswald Kold.

Valuri de cereri de angajare

Reprezentanții Continental A.S. au evitat să ofere cifre concrete în ceea ce privește venitul mediu al angajaților de la Sibiu. Dar s-au mândrit cu numărul mare de aplicații pe care le primesc. ”Primim peste 1.500 de cereri în fiecare lună. Situația este la fel și pentru celelalte fabrici Continental din țară”, spune Lăcrămioara Dărăban, manager HR în cadrul Continental Sibiu.

În România, Continental a investit până la finele anului trecut în jur de 500 de milioane de euro, având peste 10.000 de angajați în opt unități de producție și trei centre de cercetare și dezvoltare situate în Timișoara, Sibiu, Carei, Arad și Iași.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

simion edmund

Acum 12 ani

este bine ceea ce faceti dar am bagat cv de o saptamana si nici na m fost contactat pana acum
Raspunde

continental

Acum 9 ani

bai fratilor, nu sunt vre` un nenorocit ce a patit cine stie ce la firma asta asa cum fac altii cu si anume comentarii negative insa va zic sincer este o manipulare in masa la aceasta firma ..... foarte multi pleaca de la ei ..... stresul este mare , salariul este f bun , platit la timp , si celelalte beneficii insa in balanta cu stresul si presiunile nu cred ca va doriti asa ceva .Poate unii o sa ma judece dar daca ve ti ajunge aici in 1 maxim 2 ani imi veti da dreptate ....asta este timpul maxim in cazul in care nu se va intampla mai repede! Spor la lucru va doresc pana atunci !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus