Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Dezbatere dedicata teatrului romanesc la Teatrul National al Comunitatii Franceze din Bruxelles

O dezbatere dedicată teatrului românesc contemporan va fi găzduită de Teatrul Naţional al Comunităţii Franceze din Bruxelles joi, 13 octombrie, informează un comunicat transmis Agerpres.

Evenimentul are loc în contextul oferit de prezenţa la Bruxelles a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu cu patru reprezentaţii ale spectacolului "Faust", şi cu prilejul lansării unui număr special dedicat teatrului românesc contemporan de către prestigioasa revistă belgiană "Alternatives theatrales". Acest număr al revistei este publicat cu sprijinul Institutului Cultural Român.
Prin activitatea sa dedicată celor mai noi experienţe şi forme de teatru, precum şi evoluţiei artei spectacolului în societatea actuală, revista "Alternatives theatrales" propune de mai bine de treizeci de ani dezbateri privind toate domeniile legate de teatru şi reflecţii pe marginea acestora, contribuind la constituirea memoriei teatrului contemporan din Europa şi din întreaga lume.
Numărul dedicat teatrului românesc contemporan a fost realizat prin contribuţia lui George Banu, reputat teatrolog, şi a Mirellei Patureau, cercetătoare în domeniul teatrologiei la Centre National de Recherches Scientifiques din Franţa. George Banu şi Mirella Patureau sunt cei mai reputaţi specialişti în teatru românesc din spaţiul francofon.
Alături de George Banu şi Mirella Patureau, la dezbaterea din 13 octombrie vor mai fi prezenţi Bernard Debroux, fondatorul şi directorul revistei "Alternatives theatrales", Jean-Louis Colinet, directorul Teatrului Naţional al Comunităţii Franceze din Bruxelles şi Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu. O expoziţie de fotografii realizate de Mihaela Marin, care documentează artistic aspecte din spectacolul Faust, va însoţi lansarea numărului special din "Alternatives theatrales".
 
foto Mihaela Marin

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus