Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
1°C

Gant la Comisia Mixta Guvernamentala Romano-Germana: De peste un an s-au stopat deciziile privind retrocedarea imobilelor

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț a pus problema retrocedărilor imobilelor ce au aparținut organizaţiilor etnice şi cultelor la Sesiunea Comisiei Mixte Guvernamentale. Ovidiu Ganţ a expus punctul de vedere al FDGR în numele preşedintelui acestuia, Klaus Johannis, se arată într-un comunicat de presă. „Ca aspecte negative am subliniat lipsa unei hotărâri de guvern referitoare la Muzeul Brukenthal şi stoparea de peste un an a deciziilor privind retrocedarea imobilelor aparţinând organizaţiilor etnice şi cultelor din România. Am solicitat părţii germane să suţină o decizie favorabilă accederii României în spaţiul Schengen, să nu închidă Consulatul RFG de la Timişoara şi să continue măsurile de susţinere a învăţământului în limba germană maternă din România”, a declarat deputatul Ovidiu Ganţ.
Cea de-a XV-a Sesiune a Comisiei Mixte Guvernamentale Româno-Germane pentru Probleme ale Etnicilor Germani din România s-a desfăşurat în zilele de 6 şi 7 octombrie la Berlin. Preşedinţii Comisiei sunt secretarii de stat Bodgan Aurescu şi dr. Christoph Bergner, la consultaţii au participat reprezentanţi ai celor două guverne cât şi ai Forumului Democrat al Germanilor din România.


 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gufy

Acum 11 ani

Nu mai e nimic de retrocedat!! A luat Klaus ...cimacul si ceilalti pseudo-sasi! Cred ca saracul Gant a ramas ,,in gazda\'\' si viseaza o casuta ori incearca sa scoata capul tot timpul, doar , doar l-o baga cineva in seama. Vai , vai saraca urbe ,Sibiu! O parte din case le-a luat bisericile, o parte ,,sasii\'\' si ..blocurile au ramas alegatorilor care continua sa nu vada ca Sibiul e oras ROMANESC.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus