Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
32°C

Ultimul magazin Trident a fost inchis. De catre administratori

Ceea ce acum câțiva ani părea o afacere cu perspectivă în retailul cu sânge românesc se zbate acum să mai rămână un nume. În condiții deloc plăcute. După ce primul magazin Trident – cel de la Mediaș – a fost închis recent, situație repetată și cu cel de la Sfântu Gheorghe, săptămâna trecută a venit rândul și ultimului magazin din rețeaua Trident să fie închis. Culmea, chiar de către firma desemnată să asigure administrarea judiciară – BDO Bussines Restructuring SPRL. Închiderea magazinului a apărut ca o decizie bruscă – joi la prânz, imediat după ce au ajuns reprezentanții administratorului judiciar, la magazinul din Vasile Aaron au venit și reprezentanții unei firme de pază și protecție care, la comandă, nu au mai lăsat oamenii să intre în magazin. Apoi, la câteva ore, pe uși au fost lipite în grabă niște afișe pe care scria ”Inventar”, însă nimeni în magazin nu lucra la așa ceva. Constantin Mateescu, proprietarul Trident Trans Tex SRL, persoana juridică pe care funcționa lanțul de magazine Trident, spune că e vorba de un abuz. ”Eu am depus un plan de business, care ia în calcul faptul că Trident are un patrimoniu extraordinar de mare, cu centru comercial și așa mai departe, cu mult peste valoarea creanțelo. Mai avem și multe imobile neipotecate, libere de sarcini, care puteau fi lichidizate, transformate în capital de lucru, iar brandul repus pe picioare. Interesul lor (al administratorului judiciar – n.r.) este arătat de comisionul cerut și acceptat de bănci – 10% din ceea ce nu esgte ipotecat, adică sute de mii de euro, ceea ce este inadmisibil. Încă de când au preluat administrarea firmei au declarat că vor să o bage în faliment. Au și făcut toate demersurile pentru asta”, spune Mateescu, cel care a fost înlăturat prin instanță din poziția de administrator special al Trident Trans Tex. La această decizie, Mateescu va face contestație și speră să câștige. ”Acum ce se pierde prin închiderea magazinului este greu de recuperat. Probabil o să îi dau în judecată. Tot ce mai era deschis au închis”, adaugă Mateescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

sibianul

Acum 12 ani

Bine ca s-o inchis. erau niste mirosuri de stricaciune prin magazinul ala si nici urma de client. Traiasca LIDLE ca are produse exclusiviste, de calitate si la preturi de bun simt.
Raspunde

@sibianul

Acum 12 ani

fara suparare, dar se numeste LIDL!
Raspunde

un angajat

Acum 12 ani

Mateescu si nevasta-sa si-or batut joc de toti angajatii: ii injura, nu le dadea salarii, ii dadea afara daca isi cereau salariile, etc. Este un mincinos si un hot; i-o venit randul si lui acum sa raspunda pentru milioanele de euro furate. Sa nu credeti nimic din ce scrie in acest ziar despre \"bietul\" patron - e un articol comandat chiar de el
Raspunde

GEORENTZEA

Acum 12 ani

Nu trebuia inchis magazinul acum, ci Mateescu in urma cu doi ani!
Raspunde

alamicu

Acum 12 ani

Ce magazin se va face in locul la Trident? Am auzit zvonuri cum ca s-ar face Lidl...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus