Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

“Le cantatrici villane" readuce opera comica pe scena Salii Thalia

După succesul primelor două spectacole de operă -“Bărbierul din Sevilla” şi “Nabucco”- ambele jucate cu casa închisă, Festivalulu Internaţional al Artei Lirice propune sibienilor un nou spectacol de operă - “Le cantatrici villane” de Valentino Fioravanti pus în scenă de Studioul Experimental Ludovic Spiess din cadrul Operei Naţionale Bucureşti.

Realizat în cadrul proiectului “Opera rara”, iniţiat de Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" în scopul lărgirii sferei repertoriale şi stilistice în domeniul artei lirice, acest titlu l-a facut celebru pe Fioravanti nu numai prin calitatea compoziţiei, ci şi prin umorul debordant, din text şi din muzică.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Anda Tăbăcaru Hogea, iar scenografia de Viorica Petrovici.

"Întâlnirea unui regizor de operă cu o partitură rară este deosebit de incitantă, deoarece nu are repere consacrate, nu are tiparele prestabilite ale unor montări anterioare. De la prima lectură a partiturii „Le cantatrici villane” m-au atras prospeţimea melodiilor, construirea muzical-dramatică a situaţiilor comice, caracterele personajelor, datorită naturaleţii fruste inspirată din commedia dell'arte. Am dorit ca stilul improvizatoric tipic commediei dell'arte să se facă simţit pe tot parcursul spectacolului" a declarat regizorul Anda Tabacaru Hogea.

În zilele următoare, în cadrul festivalului se vor desfăşura şi spectacolele „Scufiţa roşie”- musical pentru copii de Vlad Roman, Romanian tour Ensemble „mit vier” (Elveţia) şi „Vocile Operei” cu soprana Silvia Sorina Munteanu şi invitaţii săi.

“Le cantatrici villane” se va juca marţi, 11 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Thalia. Preţul unui bilet este de 14 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus