Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
5°C

Spectacolul "Faust“ s-a jucat cu casa inchisa la Bruxelles

Spectacolul „Faust“ în regia lui Silviu Purcărete a fost prezentat la Bruxelles în perioada 12-15 octombrie la invitația Teatrului Național al Comunității Franceze din Belgia.

Evenimentul a avut un ecou impresionant având în vedere că toate reprezentațiile spectacolului au fost jucate cu casa închisă. Din acest motiv, organizatorii au fost nevoiți să deschidă, la cererea publicului, liste de așteptare nominale pentru fiecare din cele patru seri.

Producția Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu a fost prezentată în fața a peste 1000 de spectatori, care au cumpărat bilete atât în Belgia, cât și în Luxemburg, Franța și Marea Britanie. Un punct important al acestui turneu îl reprezintă participarea lui José Manuel Durão Barroso, președintele Comisiei Europene, la ultima reprezentație a spectacolului programată sâmbătă seara. „A fost un triumf!“, a declarat Constantin Chiriac, directorul teatrului sibian.

„Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaștere, credinţă, durere şi iubire. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial.

Turneul de la Bruxelles a avut loc sub înaltul patronaj al Președintelui României și a fost realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Institutului Cultural Român și al Wallonie Bruxelles International. Spectacolul a fost prezentat la halele Tour & Taxis, în centrul capitalei Belgiei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Odin

Acum 10 ani

Bravo, ma bucur sa citesc si astfel de stiri! Spectacolul este excelent si sunt multumit ca toti cei implicati pot culege roadele muncii lor atat in tara cat si in strainatate.
Raspunde

Viorica

Acum 10 ani

Spectacolul este excelent in Romania! Afara , peste hotare se joaca fara anumite scene de efect ! Smecherii manageriale de-a reduce costuri si trunchiere a adevaratei piese ce se joac in Sibiu! Este permis asa ceva ???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus