Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-19°C

Peste 120 de recenzori din judetul Sibiu s-au retras in ultimele zile si au fost inlocuiti

 Peste 120 de recenzori care urmau să participe la recensământul populaţiei şi al locuinţelor din judeţul Sibiu s-au retras, în ultimele zile, şi au fost înlocuiţi, în prezent toate sectoarele judeţului fiind acoperite, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu, peste 120 de recenzori din întreg judeţul s-au retras, în ultimele zile, şi a fost nevoie să fie înlocuiţi.
"Am primit alaltăieri (luni - n.r.) precizări cu privire la recenzori şi, după ce s-a aflat că anumite categorii de pensionari nu pot fi recenzori şi că şomerii trebuie să renunţe la indemnizaţia de şomaj pe durata recensământului, multă lume s-a retras. Am avut probleme cam în 16 localităţi din judeţ, unde au fost înlocuite, în medie, câte două persoane, iar în municipiul Sibiu numărul a fost mult mai mare. Aproximativ 90 de recenzori au fost înlocuiţi aici", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, unul dintre membrii Comisiei Judeţene de Recensământ.
Potrivit acestuia, în prezent, toate sectoarele din judeţ sunt acoperite cu recenzori.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a spus că înlocuirea recenzorilor nu a pus probleme deoarece existau rezerve.
"Am avut, într-adevăr, persoane care s-au retras în ultimele zile, dar au fost înlocuite automat. Au existat rezerve şi nu s-au creat probleme deosebite. Acum toate sectoarele din municipiu sunt acoperite, iar oamenii îşi preiau mapele necesare activităţii de recenzare", a declarat corespondentului Mediafax Mirela Gligore.
În municipiul Sibiu sunt 706 recenzori.
La Mediaş, al doilea municipiu din judeţul Sibiu, nu au existat recenzori care s-au retras.
"La noi, toţi pensionarii selectaţi erau pensionaţi pentru limită de vârstă şi nu s-a pus problema retragerii, iar şomerii selectaţi au ales să rămână. În total, avem un număr de 223 de recenzori în municipiu", a declarat corespondentului Mediafax Paula Mihălţan, reprezentant al Biroului de Presă al Primăriei Mediaş.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu, recenzorii selectaţi în ultimele zile au fost instruiţi de către recenzorii şefi, fără a se mai organiza sesiuni speciale de pregătire pentru ei.
În judeţul Sibiu, sunt 1.915 recenzori, 280 de recenzori şefi, 15 responsabili de circumscripţii, 64 de recenzori coordonatori şi opt recenzori speciali, pentru unităţile militare şi alte structuri cu caracter confidenţial, dar nu secret.
Recensământul populaţiei şi al locuinţelor, care se va desfăşura între 20 şi 31 octombrie, este cel mai complex realizat după 1989 în România şi primul după intrarea în Uniunea Europeană, cu un buget de peste 45 de milioane de euro pentru perioada 2011 - 2014, a declarat, marţi, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu.
Posibilitatea persoanelor de a-şi declara dubla cetăţenie, apartenenţa la o anumită etnie sau cult religios, dar şi întrebările pentru persoanele cu dizabilităţi sunt printre noutăţile introduse în Recensământul populaţiei şi al locuinţelor, potrivit preşedintelui INS, care a adăugat că primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.
Preşedintele INS a mai spus că există posibilitatea ca persoanele care lipsesc din ţară în perioada 20 - 31 octombrie să ridice formularele de la consiliile locale, organizate la nivelul fiecărei localităţi şi al fiecărui sector.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus