Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

"Radu Stanca" prezinta premiera "Ultima zi a tineretii"

Luna octombrie se încheie la Teatrul Naţional „Radu Stanca” cu premiera „Ultima zi a tinereţii” după Tadeusz Konwicki, în regia lui Yuri Kordonsky.

„Ultima zi a tinereţii” este o adaptare după romanul „Cronica incidentelor unei iubiri” al unuia dintre cei mai importanţi autori contemporani polonezi Tadeusz Konwicki.

„Am muncit mult, dar am avut parte de o comunicare foarte bună, de un dialog excepţional cu actorii şi cu întreaga echipă, în condiţiile în care romanul lui Tadeusz Konwicki nu a fost tradus în româneşte, iar traducerea lui a necesitat multă răbdare şi concentrare. Sunt mulţumit de ceea ce a ieşit pentru că spectacolul s-a construit în timp, ca un copac pe care îl plantezi şi îi acorzi timp să crească şi să rodească” a spus regizorul rus Yuri Kordonsky.

Producţia îi reuneşte pe Marian Râlea, Alexandru Malaicu, Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Constantin Podu, Ofelia Popii, Iulia Popa, Serenela Mureşan şi Cristian Stanca.

„Eu nu cred că se putea face acest spectacol în altă parte decât la Sibiu, aici am găsit înţelegerea necesară ca să putem colabora într-un anumit ritm. Întâmplător sunt la al doilea spectacol cu Yuri şi mă bucur că aceast al doilea spectacol îl facem aici, în ombilicul teatrului românesc, în acest oraş viu cu o cetate roşie” a declarat actorul Marian Râlea.

Spectacolul prezintă povestea de dragoste adolescentină dintre Vitek şi Alina pe fundalul neliniştii de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Graniţele dintre vis şi realitate sunt susţinute magistral prin decorul minimalist cu accente suprarealiste al secnografului Dragoş Buhagiar şi pe fundalul unei coloane sonore de vasile Şirli.

Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră vineri, 28 octombrie, de la ora 19:00, iar premiera va avea loc duminică, 30 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 20 de lei, respectiv 10 lei cu reducere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Matache macelaru

Acum 11 ani

Ma tot intreb ce publicatie de 2 lei (vechi) sunteti? In distrubutia piesei se regaseste Cristian Stanca si nu Cristina Stanca despre care nu stim cine este. In conditiile in care eroarea s-a strecurat in comunicatul emis voua sa va fie clar ca este o explicatie nicidecum o scuza. VARZA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus