Marţi,
16.08.2022
Parțial Noros
Acum
20°C

Comisarul Alin Pahontu: "Siguranta rutiera este acum mai mult decat o prioritate pentru Serviciul de Politie Rutiera Sibiu"

Montarea de despărţitoare de drumuri, suplimentarea echipajelor de Poliţie Rutieră cu cele ale Poliţiilor Locală şi Rurală, aportul voluntarilor şi o campanie de informare agresivă sunt măsurile ce vor fi luate de Serviciul de Poliţie Rutieră Sibiu ca răspuns la numărul crescut de persoane decedate în accidente rutiere din ultima vreme.

Deşi statistic numărul persoanelor decedate implicate în accidente rutiere a scăzut de la an la an din 2008, ultima perioadă a înregistrat un număr îngrijorător de morţi. Dacă la nivel de judeţ, anul 2010 a înregistrat 40 persoane decedate, până în prezent, anul 2011 înregistrează 37 de morţi, dintre care 10 doar în ultima lună. Având în vedere numărul alarmant de persoane decedate în accidente rutiere din ultima perioadă, Serviciul de Poliţie Rutieră Sibiu are în vedere luarea unor măsuri suplimentare pentru siguranţa rutieră pe drumurile publice. Măsurile vor fi aplicate în special în „punctele fierbinţi” în care au avut loc majoritatea accidentelor grave de circulaţie sondate cu persoane decedate, precum drumul spre localitatea sibiană Bradu, pe DN 1, şi ieşirile spre Cristian sau Veştem.

În acest sens, Serviciul Poliţiei Rutiere Sibiu îşi propune colaborarea cu administratorii drumurilor în vederea montării de despărţitoare de drum suplimentare pe tronsoanele cunoscute ca având un grad de periculozitate ridicat. Având în vedere că principala circumstanţă a accidentelor rutiere grave este intrarea din diferite motive pe contrasens, despărţitoarele de drum se dovedesc cele mai eficiente  în stoparea acestui fenomen. „Chiar dacă autoturismul se va lovi de aceste despărţitoare, pagubele materiale şi umane sunt cu mult mai mici decât dacă maşina ajunge pe contrasens şi intră în coliziune cu alta. Viteza de impact dintre cele două maşini se cumulează iar accidentul are toate şansele să fie unul grav”, a explicat  Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu, comisarul Alin Pahonţu. Mai mult, despărţitoarele de drum din plastic vor fi completate şi înlocuite, în funcţie de buget, cu altele din beton. Se are în vedere totodată montarea lor şi în alte “puncte fierbinţi” de pe drumurile sibiene. „Dacă până acum despărţitoarele de drum au fost destul de puţine şi din plastic, de-acum vom încerca atragerea de fonduri suplimentare pentru instalarea unor despărţitoare de drum din beton, de tip New Jersey”, a declarat  şeful Serviciului Politiei Rutiere, comisarul Alin Pahonţu.

O altă măsură, luată deja, a fost suplimentarea efectivelor de poliţie rutieră în “punctele problemă” cu efective ale Poliţiilor Rurală şi Locală. Controalele şi supravegherile traficului pe tronsoanele de drum periculoase practice s-a dublat. În sprijinul acestor măsuri vin şi acţiunile de voluntariat iniţiate de Poliţia Română. Astfel, cel puţin în ultima perioadă, un număr important de voluntari s-au oferit să însoţească echipajele de Poliţie Rutieră, ceea ce “ridică eficienţa, transparenţa şi credibilitatea acţiunilor întreprinse de Serviciul de Poliţie Rutieră Sibiu”, a completat comisarul Alin Pahonţu. 

Pe linie informatică, SPRS a iniţiat şi o campanie agresivă de informare a şoferilor despre cauzele generatoare de accidente rutiere. La propagarea acestei informaţii e invitată să participe în special mass media. Fapt evident şi în comunicatele de presă emise de IPJ Sibiu, la finalul cărora se adugă periodic informaţii de prevenire, atât pentru şoferi cât şi pentru pietoni. Deasemenea, cadre din SPRS au întâlniri periodice cu “grupurile ţintă”, adică cu candidaţii la (re)obţinerea permisului de conducere cărora li se atrage atenţia despre pericolele la care se expun în trafic şi  despre măsurile de siguranţă ce trebuiesc asigurate. "Şoferii trebuie să ştie că nu intenţionăm să colecţionăm permise reţinute ci eliminarea din trafic a şoferilor care reprezintă un real pericol pentru viaţa lor", a conchis comisarul Alin Pahonţu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

ion

Acum 10 ani

tilhari la drumul mare sunteti. cind va intilniti cu colegul vostru?
Raspunde

K.Samuel

Acum 10 ani

Felicitari, foarte bine! Totusi, cea mai buna metoda de a imbunatati siguranta rutiera, este constructia cat mai urgenta de autostrazi. Avem aceleasi presiuni temporale ca vestul Europei, insa trebuie sa ne descurcam pe o infrastructura adaptata anilor 98-2000.
Raspunde

un sofer

Acum 10 ani

Daca vor sa faca ceva bun sa repare ce a facut primaria Sibiu, cu parcarile in toate zonele orasului. Primaria, in goana dupa locuri de parcare a desenat parcari lipite de trecerile de pietoni. Nu ai nici o vizibilitate. IN codul rutier e specificat clar, PARCAREA INTERZISA LA MAI PUTIN DE 25 DE METRI DE TRECERILE DE PIETONI. In caz de un asemenea incident primaria ar trebui data in judecata pt. punerea in pericol a sigurantei traficului.
Raspunde

tarnu

Acum 10 ani

esti o sluga
Raspunde

ANA

Acum 10 ani

IN SFARSIT LUATI SI VOI DECIZIA PRIVIND SIGURANTA RUTIERA DUPA CE COLEGUL VOSTRU A MURIT IN ACCIDENT SI VA E TEAMA SA NU PATITI SI VOI LA FEL DE ACEEA IESIFI LA ACTIUNE, SPER SA NU FIE NUMAI VORBE IN VANT CEEA CE PROMITETI.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

Cu atat de multe accidente ln judetul Sibiu poate fi o cauza destul de semnificativa si a politiei rutiere . Nu mi se pare normal sa stea ascunsi la o linie continua care numai ei stiu si ce logica ar avea sa fie trasata ln acel loc , ln timp ce alti dementi de soferi depasesc ln varf de panta s-au ln curbe fara vizibilitate Deci nu se urmareste cauza produceri accidentelor ci efectul financiar al unor politisti de la rutiera
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

POVESTI NEMURITOARE!!!
Raspunde

vasi

Acum 10 ani

Cea ce face Alin Pahontu ar trebui sa faca toti,cand este vorba de viata unei persoane totul ce se face pentru a salva o viata bine facut este.Comisarul Alin Pahontu este unul care judetul Sibiu are nevoe de el si de serviciile lui.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus