Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Teatrul din Sibiu deschide Festivalul "Toma Caragiu" de la Ploiesti

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu va deschide miercuri, de la ora 21.30, prima ediţie a Festivalului de Teatru "Toma Caragiu" de la Ploieşti, printr-o reprezentaţie specială a spectacolului "Electra" în regia lui Mihai Măniuţiu.

Considerat unul dintre cele mai bine cotate spectacole româneşti din ultimii zece ani, "Electra" lui Măniuţiu a mai avut reprezentaţii în Ungaria, Cipru, Belgia, Muntenegru, Portugalia, Franţa, Israel, Turcia, Coreea de Sud şi în Spania, unde în 2008 a câştigat trei premii la Festivalul de Teatru Clasic de la Mérida: premiul pentru cea mai bună dramaturgie, premiul pentru cel mai bun montaj, ambele pentru Mihai Măniuţiu, şi premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru Mariana Mihu (Electra).

Prima ediţie a Festivalului de Teatru "Toma Caragiu" din Ploieşti se va desfăşura în perioada 9-13 noiembrie, cu o selecţie din cele mai valoroase spectacole româneşti din ultimul deceniu, semnate de regizori ca Mihai Măniuţiu, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Horaţiu Mălăele şi Victor Ioan Frunză.

Festivalul include producţii ale mai multor instituţii teatrale din Capitală: "Inimă de câine", după Mihail Bulgakov, regia Yuri Kordonski, Teatrul Naţional Bucureşti, "Revizorul" de N.V. Gogol, regia Horaţiu Mălăele, Teatrul de Comedie, "Gaiţele" de Al. Kiriţescu, regia Alexandru Dabija, şi "Joi.mega.joy" de Katalin Thuroczy, regia Radu Afrim, Teatrul Odeon, "Căsătoria", de N.V. Gogol, regia Yuri Kordonski, Teatrul Bulandra, "Absolut!" după "Ivan Turbincă" de Ion Creangă, one-man show Marcel Iureş, regia Alexandru Dabija, şi "Jocuri în curtea din spate" de Edna Mazya, regia Bobi Pricop, Teatrul Act, "Furtuna" de William Shakespeare, regia Victor Ioan Frunza, Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu".

"Această panoramare ce vizează deopotrivă excelenţa şi anduranţa unor spectacole de teatru doreşte să propună atât publicului exigent al Ploieştiului, dar şi criticului şi istoricului de teatru, un important material de sinteză şi de reflexie asupra valorii artistice în timp", a declarat Lucian Sabados, directorul festivalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus