Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

5 ani de Targul de Craciun. Editia aniversara incepe in 26 noiembrie

Ultima ediție a târgului a strâns zeci de mii de vizitatori. Anul acesta, târgul amenajat în Piața Mare va reuni 65 de căsuțe în care comercianți din peste 20 de județe ale țării își vor vinde produsele. Sibienii vor găsi, anul acesta, numeroase bunătăți și cele mai potrivite cadouri pentru cei dragi, la Târgul de Crăciun. Iar cât timp îl vor căuta printre miile de produse pe cel potrivit, vor putea gusta vinul fiert, castanele prăjite și restul delicateselor cu aromă de sărbători. „Am selectat în așa fel comercianții participanți încât să putem acoperi cât mai multe domenii, plecând de la produse inedite, cadouri de orice fel și până la produse culinare”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul târgului. Însumată, suprafața Târgului de Crăciun din anul 2011 ajunge la 5000 de metri pătrați.

            Cum copiii sunt cei care așteaptă sărbătorile cu sufletul la gură, Târgul de Crăciun le-a pregătit o grămadă de surprize. De la mini parcul de distracții la plimbări cu ponei, până la Făbricuța de Cadouri, locul unde copiii vor împleti magia cu realitatea în diferite ateliere. Iar în Ajunul Crăciunului, Moșul va veni din nou la Târgul de Crăciun pentru a aduce cadourile mult așteptate micuților.

            Cea de-a cincea ediție a Târgului de Crăciun se va deschide în 26 noiembrie cu un concert al unuia dintre cei mai plăcuți interpreți de colinde, Fuego. "Aștept cu nerăbdare concertul de la Sibiu. Crăciunul e cea mai frumoasă perioadă a anului, e cea în care uităm tumultul de peste an și revenim la vechile valori românești. E o perioadă a bucuriei, a familiei și a dărniciei sufletești. Sibiul e un oraș care a fost tot timpul aproape de sufletul meu, cu oameni calzi și inimoși. Îmi doresc ca acest concert să fie unul special, care să readucă bucuria Crăciunului în sufletul tuturor", spune artistul. Corul Cedonia va susține al doilea moment artistic în weekendul în care Târgul de Crăciun își va deschide porțile.

            Principalul punct de atracție al ediției din ac est an se anunță a fi ieslea. Amplasată ca de fiecare dată la baza bradului, ieslea prezentată în cea de-a cincea ediție sibienilor este o adevărată operă de artă, o sculptură realizată de-a lungul a 6 luni, din lemn de tei, ce reprezintă, în mărime naturală, scena nașterii Mântuitorului. Sculptura a fost donată Târgului de Crăciun de Fundația Austria Pro România. „Ne mândrim cu această lucrare de-a dreptul de artă. Putem spune că este cea mai impresionantă și mai artistică reprezentare a nașterii lui Isus Hristos văzută în România. Am ascultat dorințele sibienilor, care la fiecare ediție a târgului și-au dorit ca reprezentarea acestei scene importante în credința noastră să fie una spectaculoasă”, spune Barbara Schoefnagel, președintele fundației Austria Pro România.

            Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Capitalei Culturale Europene, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată, respectând un concept bine stabilit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

alex

Acum 12 ani

eu abea astept targul sa vad cum va fii sper sa nu ma dejamageasca....
Raspunde

Gica

Acum 12 ani

Ca sa participi la acest targ, te costa cel putin 7.000 de lei. De ce nu organizeaza primaria acest eveniment, banii fiind folositi in interesul orasului?
Raspunde

mephisto

Acum 12 ani

Pai primaria il organizeaza,in combinatie cu ambasada austriei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus