Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

”Coruptia mica” n-are trecere la procurori

În micul sat Boian aflat la trei kilometri de Bazna, câțiva crescători tineri de animale nu își găsesc locul. Deși au, împreună, câteva sute de animale, nu au primit strop de pășune în închiriere. Motivul: pășunile au fost închiriate apropiaților actualului primar, Lucian Scumpu (foto). Fără nicio hotărâre de consilii, direct pe zece ani. Situația nu e una nouă, la fel a procedat și fostul primar, Ioan Căpâlnean. Doar că acum, printre cei care beneficiază de pășuni se numără și fratele actualului primar. Miza, însă, nu sunt neapărat pășunile, lăsate în paragină. Ci banii pe care Uniunea Europeană îi dă pentru îngrijirea acestora.

Cinci miliarde de lei vechi (la sate se mai folosesc leii vechi) sunt banii pe care o parte din locuitorii satului Boian îi consideră ”pieduți” în buzunarele prietenilor ultimilor doi primari ai comunei Bazna, de care aparține satul Boian. Au cerut ajutorul procurorilor, iar cei de la Mediaș au considerat că e caz cu iz de corupție, așa că au pasat problema DNA-ului. Doar că aici, astfel de detalii par prea mici și, prin urmare, cazul nu a fost unul prea interesant. Cu toate că pășunile pentru care se dau ”miliardele”  de la UE au fost închiriate chiar și rudelor primarilor, fără respectarea evidentă a legilor.

600 la 50

Gheorghe Cucerzan, Adrian Ioan Surdu și Tudor Sănmârtinean sunt crescători de animale. Cu asta se ocupă, altceva nu fac. Împreună cu alții asemenea lor, au înființat o asociație, care a ajuns să dețină astfel mai bine de 80% din totalul animalelor din sat. ”Am mers la primar, atunci, să închiriem pășunea satului sau o parte din aceasta. N-am putut, căci nu mai avem loc. Pășunea e închiriată «altora»”, spun cei trei. Prin ”altora” trebuie să înțelegem două asociații mai mici, care nu dețin foarte multe animale – câteva zeci (în jur de 50), față de cele peste 600 deținute de asociația în care sunt Cucerzan și restul. Dar primii au avantajul de a fi cunoscuți ai primarului. ”Într-una din asociații este și fratele primarului. Ei sunt cei care au primit banii pentru întreținerea pășunii”. Întreținere e un alt mod de a spune, deoarece cele aproximativ 250.000 de lei încasate în 2009 și 2010, sumă egală cu cea încasată pe 2007 – 2008, pe pășuni ”nu s-a văzut nimic”.

Fără nicio treabă cu legea

În România, legile arată că bunurile unei localități administrate de o primărie pot fi vândute, închiriate sau concesionate numai cu aprobarea Consiliului Local. La Bazna, însă, legile par consultative – primarul Lucian Scumpu a închiriat cele 360 de hectare de pășune ale satului Boian fără să mai ”ceară aprobarea” Consiliului Local. Actualul primar nu este primul care face acest lucru – la fel a procedat și Ioan Căpâlnean, fostul primar al comunei.

În căutarea adevărului

Fără pășune pe care să își crească animalele și să primească banii cuveniți pentru acest lucru, cei asociați, dar fără ”șansă”  la pășunat s-au adresat autorităților. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș își declină competența, arătând că ”există indicii temeinice ale săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune și delapidare”. Dosarul plecat la DNA Alba în primăvara acestui an, de unde s-a întors cu o rezoluție la fix o lună de la declinarea competenței de către Mediaș. Procurorii DNA au decis că nu e caz de începere a urmăririi penale, chiar dacă în rezoluția lor recunosc că a fost încălcată legea – ”cercetările efectuate au evidențiat faptul că aceste contracte de închiriere nu au făcut obiectul unor hotărâri ale Consiliului Local Bazna și nu au fost închiriate în urma organizării unor licitații așa cum prevede art 123 din Legea 215/2001”. Cu toate acestea, procurorii anticorupție de la Alba au apreciat faptul că închirierea ilegală a pășunilor cu scopul de a primi ”subvenții mai mari decât cele cuvenite în raport cu numărul de capete de animale deținute în fapt, precum și nerespectarea destinației de fonduri astfel obținute nu sunt fapte de corupție prevăzute de Legea 78/2000”.

Pe cine interesează Boianul?

În ciuda evidenței faptului că ”ceva e putred la Boian”, nici procurorii de pe lângă Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiției nu au cercetat prea mult situația unor ”amărâte de pășuni”. Căci, în urma refuzului de a cerceta amănunțit situația primit de la Alba, tinerii din localitate s-au adresat procurorilor anticorupție de la București. Și astfel, la o lună de la rezoluția de neîncepere a urmăririi penale emisă la Alba, și procurorii anticorupție de la București ”copiază” rezoluția – este recunoscut faptul că pășunile au fost închiriate fără respectarea legislației. Mai mult, procurorii de la București își sprijină argumentația pe faptul că banii au fost acordați prin intermediul APIA Sibiu (Agenția de plăți și intervenție) fără probleme. ”Câtă vreme APIA Sibiu a făcut verificări de specialitate și a constatat că nu există nereguli în cererile de plată pentru schemele de sprijin la suprafață la nivelul comunei Bazna (...) nu se poate vorbi de o schimbare a destinației fondurilor europene”, mai remarcă procurorii de la București.

Ultima speranță: Tribunalul

Gheorghe Cucerzan, Ioan Surdu și Tudor Sănmârtinean au apelat la ultima șansă de a determina autoritățile să cerceteze mai îndeaproape stuație din satul lor: au atacat în instanță decizia procurorilor de a nu începe urmărirea penală. Așa se face că în cursul acestei săptămâni este programată prima înfățișare a tuturor părților implicate în fața procurorilor. Este vorba de cei trei, de o parte. Apoi, de cealaltă parte sunt actualul și fostul primar – Lucian Scumpu și Ioan Căpâlnean -, precum și cei care sunt beneficiarii contractelor ilegale de închiriere a pășunilor: Ioan Adrian Babă, Ovidiu Duma, Mihai Surdu și Vasile Surdu.

Cum se răzbună un primar

Oarecum previzibil, lupta împotriva actualului primar al comunei Bazna nu s-a putut lăsa fără urmări. Spre exemplu, Tudor Sânmărtinean a fost amendat pentru că a ridicat un șopru de lemn, pe terenul aflat în proprietate, fără autorizație de construcție. Amenda dată de Primăria Bazna pentru acest lucru a fost cea maximă – 50.000 de lei. Sânmărtinean a contestat în instanță această amendă și a câștigat anularea acesteia.
Lucian Scumpu, primarul din Bazna, nu a putut fi găsit în ciuda insistențelor telefonice și a mesajelor tansmise.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

42 comentarii

un sibian

Acum 12 ani

Primari acestia frate sant stat ln stat , sant pusi pe capatuiala pe bani statului si a contribuabilor . Cate legi trebuie sa mai lncalce sa se sesizeze justitia , D.N.A.ul nu are timp chiar de toti .
Raspunde

SBIV

Acum 12 ani

minciuni cei care reclama acest fapt sunt pleava localitati boian de exmplu SURDU IOAN ADRIAN este un fost PUSCARIAS INCHIS PENTRU VIOL SI CARE DETINE IN PREZENT UN ABATOR DE TAIAT ANIMALE ILEGAL LIVRIND CARNE UNOR SOCIETATI DIN MEDIAS FARA A PLATI TACXE LA STATUL DE LA CARE DREPTATEA NUMAI DE EL INCHIPUITA CEILANTI SUNT BRACONIERI IN FRUNRE CU PAZNICUL DE VINATOARE SAMARTINEAN NICOLAE FRATELE LU I SAMARTINEAN TUDOR CUCERZAN GHEORGHE ESTE LIDERUL ACESTORA ULTIMUL PRESEDINTE CAP BOIAN ACESTI OAMENI AU PRADAT HOTARELE SI COMUNITATEA DIN BOIAN DE ANI BUNI
Raspunde

ALT SIBIAN

Acum 12 ani

DRAGA REDACTIE NICI NU STII CATA DREPTATE ARE CEL DE-AL DOILEA COMENTETOR,EU V-AS RUGA INAINTE DE A PUBLICA ASTFEL DE COMENTARII ALE CELOR TREI ASA ZISI \"NEDREPTATITI\" SA AFLATI SI OPINIA ALTOR CETATENI DIN BOIAN DESPRE D-L PRIMAR APOI SA VEDETI CINE INCALCA MAI MULT LEGEA PRIMARUL SAU CEI TREI \"CRAI DE LA RASARIT\",CARE SANT SPAIMA LOCUITORILOR BOIANULUI.CARE AU INGROZIT LOCALNICII CU FAPTELE LOR.OAMENII DIN SAT II SALUTA NUMAI DE FRICA NU DIN RESPECT.AMENINTA SI LOVESC INTRUNA OAMENI CARE SUNT MAI SLABI DECIT EI ,PRINTRE ACESTEA MA NUMAR SI EU DE ACEEA NU AM CURAJ SAIMI DAU NUMELE ADEVARAT
Raspunde

INCA UN SIBIAN

Acum 12 ani

EU AM CREAT IN TOT JUDETUL ,PE VERIFICATE,ACESTE SITUATII NU PENTRU CA ANIMALELE SA NU-SI PRIMEASCA PASUNAT SI NICI PENTRU CA SA PRIMARII SA FACA ACESTE ABUZURI. AM CREAT ACESTE SITUATII PENTRU CA DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE SA SA SESIZEZE SI SA SALTE VICTIMA COLATERALA CARE INEDIFERENT DE NUME ARE OBLIGATIA SA VERIFICE LEGALITATEA ACTELOR EMISE DE PRIMAR SI CONSILIU LOCAL
Raspunde

TOT UN SIBIAN

Acum 12 ani

BUNA GLUMA DE MAI SUS........PE LANGA JUSTITIA PDL DACA SUNTETI CORECTI SI CINSTITI INSCRIETI-VA IN PRM. CIUMA PORTOCALIE NU E VESNICA.
Raspunde

ttttt

Acum 12 ani

primarul scumpu lucian din bazna este singurul primar corect si competent care la avut comuna bazna dupa perioada post decembrista acest lucru se poate vedea de oricine doreste sa calce si sa discute cu locuitori acestei comune in ce-i priveste pe cei care il tirasc in aceasta mizerie dumnezeu sa le faca parte lor si copiilor lor de raul pe care acestia il fac primarului referitor la autorul articolului subietivitatea acestui individ ma face sa cred ca si acesta a gustat din produsele acestor infractori ca de altfel si o parte din cei care au achetat inchipuirile acestor ciudati cu mentalitate redusa ramasa in negura timpurilor de mult apuse
Raspunde

un veltan

Acum 12 ani

Nici un primar de cand e bazna nu a furat bani cati a furat domnul Scumpu Lucian,iel impreuna cu neamuriele si oameni apropiati lui este un hot.Toate nemurile apropiate si-au reconditionat casele de cand e domnul Scumpu primar si-au pus ferestute termopane.Au noroc ca e partidu la putere ca altfel erau pusi la punct demult.Dumnezeu sa-i ierte
Raspunde

hahhahhhha

Acum 12 ani

Nici un primar nu a furat cat ii asta.
Raspunde

un baznen

Acum 12 ani

sa iti fie rusine veltene pentru ca acest om va scos din rahat cred ca ai ramas ticnit de cind dadeati in gropile mostenite de la fosti primari care erau pe drumul spre velt si pretutindeni in interiorul localitati ivata sa te exprimi incultule si inca o clarificare boieseni tot deauna au fost oameni instariti primarul a lucrat prin europa nu la coada unei vaci ca tine jegule -aceiasi mentiune si pentru hahaitul ultimului comentariu
Raspunde

Cetatean com. Bazna

Acum 12 ani

D-le Traian Deleanu ,reportajul d-voastra ma duce cu gindul la zicala romaneasca,,cin s-asamana s-aduna\".Pe d-voastra nu va cunosc dar cunosc foarte bine ce le poate pielea celor trei,mai ales primilor doi(Cucerzan si Surdu),adaptind zicala mi-am facut si o parere despre d-voastra.Comentariile 2si3(SBIV si ALT SIBIAN) sintetizeaza vandalismul pe care-l fac satului Boian cei trei,pe care-i catalogati cu atita nerusinare si lipsa de informare ,tineri crescatori de animale.Nu doresc sa tin partea primarului dar dupa parerea mea este cel mai bun primar de dupa revolutie(o spun din statutul de cetatean al comunei Bazna).Eu as sugera sefului de la redactia d-voastra sa va ceara banii pentru tirajul cu acest numar si poate chiar daune pentru ca a-ti adus o bila neagra editurii.
Raspunde

alt cetatean

Acum 12 ani

Hai Boesenilor voi nu vedeti ca cucerzan ,surdu,va calaca hotarele,ce argumente mai doriti.tot hotarul este plin de animalele celor tre(cucerzan ,surdu etc.
Raspunde

cetatean din Boian

Acum 12 ani

D-le Deleanu ,a-ti scris bine despre actualul primar,este cel mai hot primar pe care l-a avut com. Bazna pana acum.Dar va rugam pe d-nul Capalnean sa nu-l bagati in aceasi oala cu Scumpu , noi stim cu totii din Boian din ce familie buna provine,mai mult de atat tatal lui a lucrat la primarie ani buni pana a iesit la pensie si a fost un exemplu pentru noi toti ,ceea ce nu se poate spune de parintii lui Scumpu.Cu stima............
Raspunde

DIN ROMANIA

Acum 12 ani

Noi stim cu totii ca pe capalneanu cand il cautai la primarie cu o problema isi punea capu in miini si nu avea raspuns \"un caraghios handicapat\". Ai dreptate datorita lu tata o fi ajuns \" la fluier \"ca altfel casetar si atit.
Raspunde

DIN ROMANIA

Acum 12 ani

Noi stim cu totii ca pe capalneanu cand il cautai la primarie cu o problema isi punea capu in miini si nu avea raspuns \"un caraghios handicapat\". Ai dreptate datorita lu tata o fi ajuns \" la fluier \"ca altfel casetar si atit.
Raspunde

DIN ROMANIA

Acum 12 ani

Noi stim cu totii ca pe capalneanu cand il cautai la primarie cu o problema isi punea capu in miini si nu avea raspuns \"un caraghios handicapat\". Ai dreptate datorita lu tata o fi ajuns \" la fluier \"ca altfel casetar si atit.
Raspunde

Sibianul

Acum 12 ani

Primarul din Bazna este TARANIST nu are partid la putere si pe deasupra este un tanar cu perspectiva,a demonstrat ca este un bun gospodar,pana in prezent.
Raspunde

Alina B.

Acum 12 ani

Sunt uimita de comentariile de mai sus mai ales pentru simplul fapt ca ii cunosc pe ambii primari, si pe fostul si pe actualul....nu poate exista comparatie intre ei...daca sunteti mai inteligenti ca ei de ce nu candidati voi si de ce nu va dati numele reale pe care le aveti....din romania ??? Sibianul ??? = acelasi IP.... stimata doamna sau stimate domn pot sa va zic doar sa va fie rusine si Dumnezeu sa aiba mila de dvoastra..... Aaaaaa si inca ceva ..... o fii vandut Capalnean casete dar a facut-o printr-un castig cinstit nu ca altii care au furat si fura in continuare si mai ales isi bat joc de cetateni.... Stau si ma gandesc ce s-ar intampla daca ar durea prostia omeneasa.... cred ca ar fii vai si-amar de 95 % din voi cei care scrieti numai aiureli la articole la care nu cunoasteti subiectul....
Raspunde

un baznean

Acum 12 ani

pe dl capilnean nu il acuza nimeni de furt ,dar de incompetenta a dat dovada cu virf si idesat in timpul mandatului cit a fost primar domnul se pare ca nici pina in prezent nu poate trece peste frustrarea ca a pierdut alegerile din 2008 fapt ce la impins in bratele inchipuitilor ;crescatori de animale din boian impreuna cu dl cimpean ghe ajungind in acest fel ocrotitori si binefacatori psd-ului si in special al lui cucerzan[ tuca lui dinu] liderul acestor inchipuiti care ar dori un primar marioneta [papusar]cum a fost dl capilnen cu care au facut ce au vrut in concluzie va pot spune ca toti idivizi sus mentionati nu se ridica la nivelul actualului primar care are scoala vieti prin faptul ca a umblat in lumea civilizata a europei nu la coada vaci sau pina la medias ca idivizi sus mentionati
Raspunde

boiesan

Acum 11 ani

actualul primar - sluga lui Gheorghe a Mangului pe tractor
Raspunde

ALT SIBIAN

Acum 11 ani

PT .boiesan.a munci nu-i o rusine ,asa ca hai paaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Raspunde

abc

Acum 11 ani

pentru comentariul nr 19 chiar si voi pleava localitati boian stiti ca primarul este un om corect dar rautatea si mentalitatea voastra redusa va impidica sa fiti contemporani cu timpul in care traiti dumnezeu sa aiba mila de voi intunecatilor
Raspunde

abcd

Acum 11 ani

toti contra primarului din boian sunt niste oameni........lasi si nesimtiti mai ales cei cu animalele(mentionati mai sus) scumpu este primaru perfect pt comuna bazna
Raspunde

un boesan

Acum 11 ani

Sunt nascut si crescut in Boian.Nu cunosc ce se ascunde sub acest articol,eu stiu ca de fiecare data cind merg in satul meu natal vad plin de animale pe toate cimpurile.Sigur ca am intrebat oamenii ale cui sunt animalele ,de fiecare data raspunsul a fost ca sunt ale lui ,,tuca lu dinu\'\' respectiv Cucerzan sau ,,alu onel\"respectiv Surdu.Ma intreb daca este normal ca sa umble animalele acestora peste terenul meu pe care il am mostenire sau poate primarul incearca sa limiteze acest aspect care posibil sa fii generat acest scandal mediatic.Pe de alta parte constat ca exista o ordine din ce in ce mai apropiata de sistemul sasesc pe care il cunosc.Vad ca sunt progrese in satul meu si atunci de ce scandalul acesta?Un mare om a spus:in pomul care nu face roada nu da nimeni cu pietre.....
Raspunde

un cetatean din Boian

Acum 11 ani

Scumpu Lucian este cel mai bun primar pe care l-am avut pana acum !!!
Raspunde

un cetatean din Boian

Acum 11 ani

nici un primar nu a facut ce a facut dl Lucian pana acum...asa ca nu stiu de ce va plangeti
Raspunde

a din Bazna

Acum 11 ani

sa ne spune cineva, din Boian sau Bazna, ce a facut domnul primar in mandatul lui, aspecte pozitive si negative? Sa il cunoastem, macar acum , la final de mandat????!!!!!! stie cineva cand se va termina canalizarea si alimentarea cu apa in Bazna si in ce stadiu e acum????
Raspunde

bobo

Acum 11 ani

oare in ritmul asta mai iasa la urmatorul mandat
Raspunde

a din Bazna

Acum 11 ani

nici nu mai candideaza, sper, vreum comenteriu pentr cele 2 aspecte> canalizarea si alimenterea cu apa?????
Raspunde

a din b

Acum 11 ani

a din Bazna iar tatonezi pareri despre casetar?noapte bunaaaaa
Raspunde

Alina B.

Acum 11 ani

O fii vandut casete dar a facut-o cinstit...nu si-a patat onoarea si nu o va face niciodata...TOTUL TINE DE EDUCATIA CARE A PRIMIT-O IN FAMILIE stimati domni si doamne....si fara comparatii ca nici nu se poate face asa ceva....Multumesc de intelegere
Raspunde

Vasi

Acum 11 ani

Ciuma portocalie infesteaza plaiurile oamenilor muncii de la sate, viitorul neamului este mic si negru. Eu sug***la gunoieri si postez ca de aia e democratie.
Raspunde

una

Acum 11 ani

Pt. vasi, o tzara de spamm, ca sa nu te copleseasca ciuma portocalie, antidot pt. lehamite, enjoy: ***www.ted.com/talks/lang/ro/bunker_roy.html#.TwXNQDwhKeU
Raspunde

a din Bazna

Acum 11 ani

pt a din b > nu ma intereseaza in mod direct, credeam ca e cineva sa faca un bilant \"real\" a primarului!!! cu 1 kg de zahar, niste pui/pulpe , etc in campania electorala nu cred, asa zic eu,sa mai influenteze pe nimeni anul acesta. sa ridicam privirea si sa nu ne mai faca cateva \"alimente\" , votul pt alti 4 anii!!!!! sa nu va tremure mana atunci cand votati, mare atentie
Raspunde

a b

Acum 11 ani

alinel aici comentati maximum 4 pers.ti-ai dat seama ca e vizualizat de putini sau nu. dute in vecini si continua-ti barfele s-au lauda-te cu ed.si cinstea.paaaaa dormi usooooor.
Raspunde

4 vaci si o biblie

Acum 11 ani

pomana electorala la boian ,servita la //ROMII// DE CEI CERTATI CU LEGEA //GRUPAREA BALEGOASA//.Mancati ,beti dar votati ce va dicteaza inima,nu jurati pe biblie in fata acestor ,//VACARII//.
Raspunde

nu conteaza

Acum 11 ani

ma crucesc cand vad ce scrieti aici!!!!Sunteti niste oameni lipsiti de bun simt!(UNI!!!!!!!!) Actualul primar va facut sosea sa nu va mai murdariti papuci ca atunci cand mergeti in Medias sa se stie cine e din Boian sau Velt dupa noroiul de pe incaltaminte! Daca tot comentati si va credeti mai buni ca altii,candidati , faceti voi atunci ceva pentru comuna....daca sunteti capabili desi ma indoiesc!
Raspunde

Sa ghiciti

Acum 11 ani

As muri de rusine sa vorbesc asemenea lucruri de oameni din satul meu ,dar am impresia ca nu prea sunt oameni cei care au scris asa ceva .trebuia sa va lase primaru in noroi ca asa va place neiesiti in lume,nu stiti scrie sa va exprimati nici atit. aveti impresia ca ptr ati pune termopane trebuie sa furi nu draga trebuie doar sa muncesri sa fi cinstit si dumnezeu iti de spor si tie si la copii tai in mai multe nu la niste amarite de termopane. ce e o minune ca si-a pus primaru geamuri el a avut mult mai multe are ce arata inainte de primarie dar voi cei care muriti de ciuda tot asa ve-ti ramine ciudosi si sa va vad dupa alegeri ptr ca va mai iesi zece mandate daca vrea ,este istet si asta stie sa faca iar voi la vacii
Raspunde

xyz

Acum 11 ani

mar preocupa sa-mi platesc vechimea si sanatatea ca azi miine vine pensia voi ce-o sa faceti asteptati sa va tina copii mare pacat ca nu stiti ce-i aia carte de munca ,daca ati merge la serviciu nu ati avea timp de prosti lasa-ti primaru in pace el are vechime dar voi ?? eu zic sa va ginditi la voi nu la alti
Raspunde

pt IP 89.45.245.37

Acum 11 ani

Si tu esti o mare inteligenta sau un mare inteligent...nici nu mai sunt valabile cartile de munca de mai bine de un an....daca ai un astfel de document poti sa-l arunci la gunoi.... Sunt asa uimita de toti inteligentii care scriu comentarii la diverse articole si ei habar nu au pe ce lume traiesc.... Ar mai fii multe de scris dar ma opresc aici....
Raspunde

nu conteaza

Acum 11 ani

Bravo domnule primar ai aratat din nou cine esti si ce poti drept dovada cu ce nr mare de voturi ai cistigat tine-o tot asa vei mai primi cite manade vrei tu ptr ca un nr f mare de oameni te apreciaza si te iubesc a dovedit-o si Bazna nu doar Boianu si Veltu peste patru ani vom fi si mai multi cu tine tine-o tot asa succes
Raspunde

mru

Acum 9 ani

pacat ca au ajuns cei de culoare sa aleaga primarul in comuna dumneavoastra pentru niste alimente sau bani si primarul care e un fuga repede de la un partid la altul pentru interese politice cu prietenii lui de la medias
Raspunde

fara nume

Acum 7 ani

Ba oameni buni voi va vedeti ce scrieti aici . primarul asta este un corupt daca era un primar bun nu il lasa pe frateso sa isi bata vecinul sau nu dadea amenda de 50.000 de lei pt ca sar fi construit ilegal ceva pe ptoprietate privata. facea tto posibilul sa fie bine in comuna . si va mai spun eu ceva omul asta corupt tot cu ajutorul lui Adrian Ioan Surdu si cei enumerati mai sus a ajuns primar si cand sa vazut sus le-a intors spatele ca la durut in cur de cei care la ajutat . si va mai spun ceva omul acela din bani furati de la primarie si altele are cabana la munte deageaba spuneti voi ca cucerzan gheorghe, surdu adrian ioan si samartinean tudor sunt oameni corupti nu e adevarat primarul acesta este un om corupt ca nu lasa oameni sa traiasca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus