Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Avocatul Lucian Chirila, angajat de Primarie impotriva Curtii de conturi: ”sunt sanse”

Conducerea Primăriei Sibiu intenționează să îl angajeze pe avocatul Lucian Chirilă în procesul intentat Curții de Conturi, ai cărei inspectori au decretat faptul că drepturile speciale încasate de angajații administrației sibiene au fost ilegal acordate în 2010. Lucian Chirilă este avocatul angajat în cursul acestui an și de Consiliul Județean Sibiu în procesul intentat societăților implicate în reabilitarea și modernizarea pistei Aeroportului Internațional Sibiu.
”Luând în considerare importanța efectelor generate prin decizia 40/10 august 2011 emisă de directorul Camerei de conturi Sibiu asupra întregului aparat propriu al Primarului Municipiului Sibiu, propunem adoptarea unei hotărâri de către Consiliul Local privind angajarea avocatului Chirilă Lucian” , se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus votului în ședința CL de joi.

Potrivit Curții de conturi, în 2010, angajații Primăriei și ai serviciilor din subordinea Consiliului local Sibiu ar fi primit nelegal peste 5,5 milioane de lei, sume la care se adaugă și contribuțiile la stat aferente, în sumă de peste 2,7 milioane de lei.
Contactat de Turnul Sfatului, avocatul Lucian Chirilă crede că sunt șanse ca acest proces să fie câștigat de administrația sibiană. ”Practic, eu o să fiu angajat dacă va fi adoptat acest proiect de hotărâre. Dar, analizând argumentele lor, mi s-au părut justificate. În principiu, nu m-aș fi angajat dacă nu credeam că sunt șanse”, a declarat Lucian Chirilă. Potrivit lui, în țară nu există deocamdată un precedent identic cu cel de la Sibiu. ”Au existat însă situații în care diferiți prefecți au contestat în contencios administrativ legalitatea acestor drepturi. Și au pierdut”.
În contradictoriu cu inspectorii Curții de conturi, reprezentanții Primăriei Sibiu susțin că sumele ”contestate” nu sunt de natură salarială, ci sunt drepturi speciale, declarate legale și în urma unei hotărâri judecătorești rămasă definitivă irevocabilă din 2005.

Primul termen în procesul dintre administrația locală și Curtea de conturi a României a fost programat de Tribunalul Sibiu în 14 martie anul viitor. Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de reprezentanții Primăriei, avocatul Chirilă va fi angajat să  ofere asistență și reprezentare în fața instanțelor judecătorești în procesul deschis împotriva deciziilor Curții de conturi referitoare la sumele amintite, precum și să redacteze și să susțină cererile de suspendare a respectivelor decizii.

Citește și Vestea Curții de conturi către alți 2.000 de angajați la stat: returnați 7,8 milioane de lei
               Primarul Klaus Johannis: ”o să mă dau în judecată”
               Curtea de conturi cere angajaților Primăriei Sibiu să dea înapoi un milion de euro


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Gica

Acum 12 ani

Sunt prea multi angajati in primarie, 70 % dintre ei trebuie dati afara. De ce mai angajeaza primaria avocat, cati angajati din firmele private primesc bani pentru haine si alte chestii pentru care au primit astia banii?
Raspunde

aria

Acum 12 ani

sa dea dumnezeu sa castige!!!in primarie sunt oameni de bun simt si platiti la o cincime din veniturile celor de la curtea de conturi.CRED CA VREA SA DESFINTEZE SIBIUL CA JUDET SI ATUNCI SE ACTIONEAZA LA COMANDA.Ce mai urmeaza?
Raspunde

Gica

Acum 12 ani

Urmeaza ca toti cei din primarie sa dea banii inapoi.
Raspunde

chirila

Acum 12 ani

CASTIGA GARANTAT 100% . ECEL MAI TARE AVOCAT PE ECONOMIC
Raspunde

mafalda

Acum 12 ani

de ce angajeaza primaria avocat, atata timp cat are juristi? sau aaia sunt prea slabi ca sa reprezinte? atunci dati-i afara si angajati un birou de avocatura
Raspunde

sibianul

Acum 12 ani

juristii Primariei sunt praf! ii plateste cu minimul pe economie, stau cat sa faca practica.
Raspunde

Gica

Acum 12 ani

Angajatii primariei sa dea banii inapoi, iar primaria sa nu mai cheltuiasca cu acest avocat (tot din banii \"Statului\"). Pentru orice autorizatie trebuie sa mergi la Primarie sa faci cerere scrisa. Apoi, dupa cateva zile trebuie sa suni si sa intrebi daca a fost apropata. Daca a fost aprobata, mai dureaza cateva zile pana o tiparesc... 70 % din acesti functionari trebuie dati afara, mai ales ca s-au cheltuit milioane de euro pe sisteme informatice performante.
Raspunde

secretarul Primariei

Acum 12 ani

Dorin Nistor secretarul primariei este jurist si conform legii are dreptul sa apere, in instanta, interesele primariei deasemenea in primarie exista un corp de juristi la Oficiul juridic care sunt toata ziua in instanta. In acest proces cine apara interesele Primariei Sibiu, respectiv cine il apara pe Primarul Klaus Iohanis impotriva salariatului Klaus Iohanis
Raspunde

@PMS

Acum 12 ani

Succes!
Raspunde

Gica

Acum 12 ani

***www .zf.ro/buget-2012/un-angajat-cu-un-salariu-mediu-net-pe-economie-de-1-400-lei-lunar-plateste-anual-statului-cat-jumatate-dintr-o-dacia-logan-8994960
Raspunde

observer

Acum 12 ani

Primarul isi ia avocat pe banii sibienilor. Acesta era un titlu mai aproape de realitate! Dupa ce a sustras bani de la buget pentru el si clica lui de propagandisti din primarie, acum vrea avocat platit tot din banii contribuabilului sibian. Dar haita aia de juristi din primarie, platiti din bani publici ce face, aia pentru ce mai iau salarii, daca trebuie angajat avocat de afara? P.S. Orice om de bun–simt si cu un dram de inteligenta realizeza ca primarul incerce sa apere o ilegalitate prin alta ilegalitate. Doar sustinatorii fanatici ai acestui primar corupt neaga o evidenta vizibila si de necontestat!
Raspunde

Gica

Acum 12 ani

Perfect de acord \"observer\".
Raspunde

misa

Acum 12 ani

Domnul primar nu a gasit niciodata bani in buget pentru profesori, dar pentru angajatii lui direct, da. Prea multii bani ni se duc pe apa sambetei.De acord cu Observer.Primaria sa desfinteze posturile de jurist si atunci ar avea motiv sa-si angajeje avocat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus