Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
0°C

CSU – Asesoft: doua echipe "scurte"

CSU Atlassib Sibiu joacă mâine seară, de la ora 19, împotriva CSU Asesoft Ploiești, o echipă remarcabilă în ultimele sezoane, vicecampioana în exercițiu. E un derby al locurilor 2-3 ce se poate dovedi decisiv pentru clasarea pe podium la finalul turului. Ambele echipe au în față o serie de partide extrem de dificile iar o înfrângere în meciul de mâine seară ar putea însemna o explozie sau o depresie pentru fiecare dintre cele două echipe.

CSU mai are de jucat până la finalul turului la Cluj și la Timișoara, două echipe extrem de solide și acasă cu CSM București, singura echipă relativ accesibilă din aceste ultime etape. Ploieștiul mai are două meciuri acasă, cu BC Timișoara și BC Mureș Târgu Mureș și o deplasare la CSM București.

La o primă vedere, avantajele sunt de partea ploieștenilor. Continuitatea lotului, un antrenor care își cunoaște foarte bine elevii și o linie de jucători români extrem de experimentați, Burlacu, Szijarto, Căpușan. Se bazează însă doar pe patru jucători străini după accidentarea lui Jones iar multe partide s-au încheiat bine, dar cu mari emoții. Ploieștenii lasă în multe momente impresia unei echipe instabile. Nici despre Sibiu nu se poate spune că e o echipă stabilă, dar cerințele la începutul campionatului erau minime, comparative cu ceea ce se așteaptă de la Asesoft. Sibienii au avantajul că joacă fără presiune, sunt mai mult decât în grafic cu obiectivul iar o înfrângere nu ar conta atât de mult. În plus, jocul în viteză al sibienilor va fi aproape imposibil de oprit de prahoveni, o echipă cu tranziție greoaie în lipsa lui Jones, singurul jucător capabil de ruperi de ritm fiind Dzambic. Fundașul prahovenilor e victimă sigură în fața lui Wisseh. Sibianul este superior la toate capitolele, de la puncte pe meci 24.3 față de 5.4 la recuperări 6.1 față de 3.3 până la pase decisive, 8 față de 3.7 sau intercepții 3.7 față de 0.8 pe meci.

Dacă prestația lui Wisseh se va apropia de cea din meciul cu Mureșul, ploieștenii vor avea o viață grea la Sibiu. Tot statistic, Riley îl depășește pe Albijanic la mai toate capitolele, Austin îl surclasează clar pe Szijarto iar comparația dintre Khartchenkov și Căpușan este din nou favorabilă sibianului. La nivel de titulari, Ploieștiul este superior doar la comparația Crăciun – Burlacu. Însă, judecând sistemul de joc al Sibiului din ultimele partide este de așteptat ca Bâtă să fie cel care se apără la Vlahovic lăsându-l pe Burlacu în sarcina lui Riley, rotație ce va îngreuna clar jocul prahoveanului. Dovadă a faptului că Asesoft nu mai este ce a fost o dată dar ocupă actuala poziție din clasament datorită experienței, este banca de rezerve a prahovenilor. Realistic vorbind, Ploieștiul are o rotație de șase jucători, Kazarnovski fiind singura rezervă la aceeași valoare cu titularii. Restul rezervelor sunt perfect comparabile cu ceea ce poate arunca Sibiul în joc de pe bancă. Prin urmare, Sibiul se va afla pentru prima dată în fața unei echipe de top cu o rotație la fel de scurtă. Duelul Kearse - Kazarnovski ar putea fi cel care face diferența. Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Dima Gabriel, Anica Alexandru și Liviu Ioniță. Observator din partea FRBaschet va fi Radu Burcezan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus