Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
32°C

Cornel Stirbet se judeca cu Primaria Sibiu. Pentru canal

Cornel Știrbeț a dat în judecată municipalitatea sibiană pentru a obține o autorizație de branșament la canalizare pentru casa pe care deputatul și-o construiește la marginea Sibiului. Conducerea Primăriei se abține în a comenta situația.

În luna septembrie a acestui an, deputatul de Sibiu Cornel Știrbeț, a dat în judecată Primăria Sibiu, reprezentată prin primarul Klaus Johannis, pentru obținerea unei autorizații de construcție. Conform declarațiilor de avere din ultimii ani, Știrbeț are o singură casă nouă în construcție, undeva în spatele Hotelului Hilton, în vecinătatea Pădurii Dumbrava.
Cornelia Prundaru, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, spune că dosarul înaintat de Cornel Știrbeț a fost înregistrat în data de 23 septembrie și a avut ultima înfățișare chiar săptămâna trecută. ”Dosarul nr. 5660/85/2011 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Sibiu, Secția  a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal la data de 23.09.2011, având ca obiect  - obligaţia de a face”, arată Cornelia Prundaru într-un document înaintat redacției Turnul Sfatului. De partea cealaltă, Știrbeț spune că a făcut tot ce ține de el pentru obținerea documentelor legale necesare și că Justiția este tot i-a mai rămas în acest moment. ”Am dat în judecată primăria Sibiu pentru eliberarea autorizației de construcție. Mai exact, pentru obținerea unui aviz pentru eliberarea unei autorizații de construcție. Am încercat prin toate demersurile posibile până acum, am obținut celelate autorizații, nu aveam altă soluție. Am toate speranțele în acest proces”, a declarat Cornel Știrbeț.
La înfățișarea de marțea trecută procesul lui Cornel Știrbeț a durat exact trei minute. Instanța a acordat termen primăriei Sibiu să adauge la dosar câteva documente solicitate până în data de 10 ianuarie 2012. La înfățișare a fost prezent doar avocatul deputatului Știrbeț, Sorin Hoza. ”Acțiunea are la bază obligația pentru emiterea unei autorizații. Practic, pentru construcția unei locuințe s-au emis toate autorizațiile necesare mai puțin autorizația pentru canalizare, deși au fost făcute toate demersurile necesare în acest sens”, a declarat avocatul Hoza. În replică, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al primăriei Sibiu spune că juriștii municipalității monitorizează cu atenție procesul, însă nu se vor face declarații publice până la apariția unei decizii în Justiție.
Conform declarației de avere pe anul 2009, Cornel Știrbeț deține în Pădurea Dumbrava un teren de peste 1300 metri pătraţi, pe care l-a achiziţionat în anul 2002, şi pentru care a plătit „cam 10 euro pe metru pătrat, dacă îmi aduc bine aminte”, după cum declara deputatul presei locale sibiene anul trecut. Cornel Ştirbeţ, împreună cu soţia Valeria au obţinut autorizaţia de construcţie a unei case de vacanţă formată din Parter+Etaj +Mansardă, în 27 august 2009, iar în 30 mai 2010 au început lucrările. Data de finalizare a construcţiei este de 3 ani. Tot conform declarațiilor de avere publicate pe site-ul Senatului României, Știrbeț mai deţine un teren de 1.000 metri pătrați în zona Ştefan cel Mare, achiziţionat în 2001, un apartament de 108 mp, pe strada Vrancei, cumpărat în 1997, şi în care locuieşte în prezent. De asemenea, mai deţine două autoturisme, un Mercedes, din 1999 şi un VW Golf din 2008, care este trecut pe numele fiicei, Ruxandra. În 2008, Cornel Ştirbeţ deţinea şi un card cu 11.000 lei, deschis în anul 2003, la Banc Post şi avea de recuperat 50.000 euro de la o persoană fizică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

hei hei

Acum 12 ani

ce mincinosi sinteti la declaratia de avere cu cei 50000 euro de recuperat de unde de la cine. Lucratura daca in mandat pot sa excrochez sau sa dau un tun ca ales al poporului sa nu mai dau explicati DNA - ANI maram iam recuperat doar ai aveam in declaratiade avere CIT VA MAI RABDA POPORUL COMUNISTI HOI si saraci cu duhul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus