Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Intuitie a la Cristi Pustai. Gaz Metan – Ceahlaul Piatra Neamt: 3-1

Gaz Metan Mediaș a câștigat, scor 3-1, pe propriul teren, partida cu Ceahlăul Piatra Neamț, în ultima etapă a turului Ligii I. Scorul final și, implicit, victoria medieșenilor este strict rezultatul intuiției fine a antrenorului Cristian Pustai.

Medieșenii au fost conduși cu 1-0, după eurogolul marcat de Stana, în minutul doi. Gazul și-a revenit după deschiderea rapidă de scor și a trecut la conducerea jocului, prestând un fotbal de calitate, ce i-a împins pe nemțeni în zona propriului careu. Medieșenii au avut ocazia egalării, în minutul 19, la penalty-ul obținut de Pîrvulescu, însă Bawab a trimis slab, iar Villadsen a avut timp să apere. Mingea respinsă de portarul Ceahlăului a revenit la atacantul mediașului, dar acesta a reluat peste poartă. „Gaziștii” continuă să pună presiune pe careul advers și restabilesc egalitatea, în minutul 27, prin Ovidiu Hoban, care a marcat cu capul, mingea venindu-i dintr-un corner. Repriza se încheie cu alte două-trei ocazii medieșene, care l-au avut în prim-plan pe Vitinho. Brazilianul a fost trimis în teren pentru a acoperi absența accidentatului Cristi Bud. În prima repriză au văzut cartonaș galben Pîrvulescu(min.33) și Forminte(min.29).

Repriza a doua

Primele minute ale părții secunde au fost presărate cu greșeli personale și momente de fragmentare a jocului. La prima ocazie a reprizei secunde, nemțenii cer lovitură de la 11 metri, la un presupus henț al lui Pîrvulescu în careu, dar arbitrul Robert Dumitru lasă jocul să continue. Tot oaspeții au șansa golului de 2-1, prin Constantinescu, care a încercat, de la 35 de metri lateral dreapta, să îl surprindă pe Pleșca, însă mingea lobată de el trece puțin peste poarta medieșeană. Pustai îl înlocuiește pe vitezistul Vitinho cu Dan Roman, care intră bine în meci și are o ocazie importantă în minutul 60, dar balonul trimis de el este reținut cu siguranță de Villadsen. Trei minute mai târziu, Ciprian Petre, rămas singur cu Villadsen, ratează incredibil lobul, care putea să aducă Gazul în avantaj. În minutul 64, Roman demonstrează încă o dată priceperea lui Cristi Pustai și marchează, după ce s-a insinuat perfect printre fundașii centrali ai oaspeților. Pasa de gol a venit de la centrul terenului, din piciorul lui Ciprian Petre, iar Dan Roman a pornit cu trei-patru metri din urma fundașilor adverși și, din cădere, a trimis, pe jos, în colțul lung al porții lui Villadsen. Roman vede „galben” pentru că a sărbătorit golul prin dezbrăcarea tricoului. Atacantul i-a dedicat golul lui Cristi Bud, printr-un mesaj inscripționat pe un tricou, pe care l-a primit de pe marginea terenului. Pustai continuă mutările, introducându-l pe Bozeșan în locul epuizatului Avram. După primirea golului, Ceahlăul a ieșit la joc, dar încercările nemțenilor erau înăbușite de avântul jucătorilor Gazului. Antrenorul oaspeților, Constantin Enache, mută prin Onciu, care întră în locul lui Forminte. În minutul 73, Pustai este nevoit să îl schimbe pe Ciprian Petre, accidentat, cu Miclea. Patru minute mai târziu, în echipa Ceahlăului intră Andrei Pavel în locul lui Cebotaru. Ceahlăul a avut ocazia meciului în minutul 84, prin Achim, când centrarea din lovitură liberă a lui Stana a fost reluată, din cinci metri, înspre poarta medieșeană. Pleșca a fost și de această dată „îngerul păzitor” al porții Gazului și, deși era căzut, a reușit să respingă peste poartă. Pericolul nu trecuse pentru medieșeni, deoarece același Achim a mai trimis o dată, tot cu capul, spre poartă. De data aceasta, Pleșca a reținut. Gazul înscrie golul trei, prin Roman, care este trimis mai devreme la vestiare, pentru că a primit cel de-al doilea galben. Roman și-a scos tricoul la fiecare gol pe care l-a marcat în această partidă, iar centralul, perfect justificat de regulament, i-a arătat de fiecare dată galben. Nu se mai întâmplă nimic în minutele de prelungire, iar meciul se încheie cu victoria gazdelor. Constantinescu(min. 51), Dan Roman(min. 75 și 90+2), Achim(min. 85) și Buzean(min.85) au văzut cartonașe galbene.

După o secetă de cinci etape fără victorie, Gazul se impune, în fața Ceahlăului, cu scorul final de 3-1.

Gaz Metan: Pleşca, Hoban, Fl. Lazăr, Frăsinescu, Buzean, Cr. Todea, Avram, C. Petre, Vitinho, Pîrvulescu, Bawab

Rezerve: Vîtcă, Miclea, Bozeşan, Trtovac, D. Roman, Vukadinovici, Markovici

Ceahlăul: Villadsen, Dumitraş, Forminte, Cazan, Barna, Monroy, Achim, Constantinescu, Cebotaru, Stana, Bădescu

Rezerve: Jovici, Nohai, Gafita, Pavel, Chitoşcă, Onciu, Tepes.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus