Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

O poveste fericita: cea a salvarii lui Paul

Paul este un băieţel de zece ani care a fost diagnosticat acum câteva săptămâni cu o tumoare pe creier. Părinţii lui Paul s-au mobilizat şi cu ajutorul unor oameni sufletişti au strâns într-o săptămână 34.000 de euro - banii necesari -, iar copilul a putut fi operat. Este unul dintre rarele cazuri, în care posibila tragedie a fost înlocuită cu un miracol.

La sfârşitul lunii septembrie băiatul a început să se plângă tot mai des de dureri de cap. Primul gând al părinţilor a fost să-i facă un control la ochi, bănuind că durerile se datorează ochelarilor pe care îi purta de câţiva ani.
„Ne-am gândit la început că poate nu mai sunt bune lentilele de la ochelari, aşa că l-am dus la oftalmolog. Acolo nu au găsit nimic în neregulă. Apoi am mers la alt doctor care a spus că e sinuzită şi i-a prescris un tratament. Dar durerile nu încetau şi băiatul îmi spunea mereu că îl doare capul”, povesteşte Ioan Crai, tatăl lui Paul.
 
Speranțe care costă 34.000 de euro
 
S-au hotărât să-l interneze la Spitalul Clinic de Pediatrie. Aici au urmat un alt set de analize şi dr. Mihai Neamţu a decis să facă şi un examen RMN. Diagnosticul a sunt absurd şi sinsitru pentru părinţii care nu înţelegeau de ce trebuia să se întâmple tocmai unicului lor copil aşa ceva.
„Dr. Neamţu ne-a spus că are o tumoare pe creier, care avansează foarte rapid, dar este operabilă. Ne uitam amândoi la el şi parcă nu ne venea să credem. Ca părinte e greu să accepţi că viaţa propriul copil este în pericol şi te simţi neputincios, iar costul operaţiei ne-a speriat şi mai tare” povesteşte domnul Crai şi încearcă să-şi ascundă ochii umezi.
Dar părinţii au decis că nu vor să fie neputincioşi, ci vor să lupte pentru pentru a-l salva pe micuţul Paul, copilul care încă zâmbea în fiecare zi, în ciuda durerilor care nu-l lăsau să doarmă nici noaptea.
 „Banii cu care am plătit operaţia au venit, din mila lui Dumnezeu, de la oameni cu suflet”.
 
Ajutorul colegilor
 
Domnul Ioan lucreză la Electrica. După ce a aflat diagnosticul a mers la serviciu şi a spus unui coleg că o să facă tot posibilul să strângă suma de peste 30.000 de euro, care părea astronomică pentru modesta famile Crai.
„Colegii şi şefii au aflat imediat ce se întamplă cu fiul meu şi au iniţiat o campanie. Am informat firmele colaboratoare şi le-am cerut ajutorul, am făcut afişe, am dat anunţ în presa locală şi am început să ne rugăm”, spune tatăl.
Între timp, părinţii s-au interesat la ce clinică se poate face operaţia şi au găsit o clinică în Viena. Au trimis analizele, iar echipa de medici le-a răspuns că se poate opera cu 90% şanse de reuşită, dar operaţia trebuie programată cât mai curând, pentru că tumoarea avansează cu repeziciune.
„După o săptămână doar, în conturi s-au strâns 34.000 de euro. Banii cu care am plătit operaţia au venit, din mila lui Dumnezeu, de la oameni cu suflet. Am zburat la Viena şi Paul a fost operat în 19 noiembrie. După operaţie s-a trezit zâmbind. Noi plângeam de bucurie şi el ne zâmbea”, îşi aminteşte domnul Crai.
 
Mulțumiri. 
 
„Eu şi soţia nu avem cuvinte suficiente ca să le arătăm recunoştinţa celor care au contribuit la stângerea acestor bani, într-un timp atât de scurt. Mulţumim SC Electrica, Şcolii Generale Cisnădie, colegilor, profesorilor, părinților, locuitorilor din Cisnădie şi din Sibiu, dr. Mihai Neamțu, colegilor de serviciu, prietenilor, vecinilor, firmelor colaboratoare cu SC Electrica, pensionarilor şi anonimilor care ne-au ajutat. Şi le urez tuturor sărbători fericite, liniște în casă și tot ce-și doresc!”, amintește Ioan Crai.
Chiar dacă anul acesta Paul îşi va aştepta darul de la Moş Crăciun la Institutul Oncologic din București, unde va face chimioterapie în următoarele două luni, pentru familia lui Moșul a venit deja.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus