Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Trenurile au de ieri alte denumiri. Noi legaturi directe intre Bucuresti si Sibiu - Brasov si Sibiu

Noul Mers al Trenurilor, care a intrat în vigoare duminică şi este valabil până în 8 decembrie 2012, schimbă rangurile trenurilor de călători în Intercity (IC), InterRegio (IR) şi Regio (R), pe unele magistrale fiind redusă durata călătoriei.

În noul plan de mers 2011-2012 vor circula 70 de trenuri internaţionale, din care 40 InterRegio, patru Intercity şi 26 Regio, precum şi 1.336 de trenuri în trafic local, 28 fiind Intercity, 198 InterRegio şi 1.110 Regio, se arată într-un comunicat de miercuri al CFR Călători, citat de Mediafax.
 
Duratele de parcurs ale trenurilor de rang superior pe magistralele 200 Braşov-Curtici şi 300 Bucureşti-Oradea vor fi reduse, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare de pe Valea Prahovei. Astfel, dacă în prezent durata de parcurs a unui tren Rapid în relaţia Bucureşti Nord-Braşov este de trei ore şi 45 de minute, în 2012 aceasta se va reduce la două ore şi 45 minute la un tren InterRegio.
 
De asemenea, din 11 decembrie vor fi noi legături directe cu trenuri InterRegio, între Bucureşti şi Bistriţa, Bucureşti şi Târgu Mureş, Bucureşti şi Sibiu, Craiova şi Braşov, Braşov şi Sibiu, Bucureşti şi Timişoara, Satu Mare şi Constanţa, Constanţa şi Braşov.
Tariful la trenurile Intercity şi Regio (fostele trenuri Personal) va fi păstrat, iar pentru cele de tip InterRegio se va practica un tarif intermediar între tariful celor două ranguri de tren Accelerat şi Rapid (cu aproximativ 22 la sută mai puţin decât la Rapid şi cu aproximativ 12 la sută mai mare decât cel de la Accelerat).
 
Prin tariful pentru InterRegio, abonamentele emise la trenurile Rapid vor scădea cu o sumă între 40 şi 140 de lei pe abonament, iar cele de la trenurile Accelerat vor creşte în medie cu 10 lei pe abonament.
 
Totodată, va fi aplicat un "procent de fidelitate", care va menţine un tarif convenabil la călătoria cu mai multe trenuri aparţinând CFR Călători. Astfel, este vorba de reduceri de 10 la sută pentru două trenuri, 15 la sută pentru trei trenuri, 20 la sută pentru patru trenuri, procentele fiind aplicate la biletele întregi adult şi 50 la sută reducere pentru copii.
Biletul va putea fi folosit ca bon fiscal.
 
În noul mers al trenurilor se vor aplica simultan reducerea de anticipaţie şi procentul de fidelitate la călătoria cu mai multe trenuri, vor fi reduse cu cinci la sută tarifele la biletele vândute prin sistemul online, pentru perioadele în care nu vor exista alte oferte la acest canal de distribuţie.
Totodată, sunt menţinute ofertele comerciale existente, prin care se acordă reduceri la transportul feroviar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

sibianca

Acum 10 ani

mai faceti mah poze noi ca macaraua aia nu mai e demult:)) sunteti mortali:))
Raspunde

@sibianca

Acum 10 ani

nu prea stim sa folosim fotosopu-l ala...
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Ce important este articolul! Atata timp cat conditiile de transport nu se schimba si distanta de la Sibiu la Timisoara (aprox. 300km) se parcurge in mai mult de 6 ore, ce importanta are cum se numesc trenurile...hai lasati-o moarta. Tot cu autocarele e mai rapid si mai confortabil- si nu in ultimul rand mai ieftin!
Raspunde

Cipcirel

Acum 10 ani

Cu D.... este mai ieftin, am aer conditionat si muzica. Nu merg in mirosuri de wc si nici nu imbecili care nu platesc biletul. CFR-ul trebuie privatizat si probabil ca 70 % din personal dat afara (fara salarii compensatorii). Dar o sa vina si acea zi, ca nu mai sunt bani...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus