Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-9°C

"Alb-verzii" s-au reunit pentru a alerga. Pelici si Hambasan sunt optimisti pentru retur

Vacanța de iarnă a luat sfârșit și pentru Voința Sibiu. Astfel că, cu mic, cu mare, staff-ul tehnic, jucătorii și patronul au reluat antrenamentele prin care pregătesc returul Ligii I.

Singurii care au lipsit de la reunirea lotului au fost Martinescu, care s-a despărțit oficial de echipa sibiană, și Miron, învoit. Portarul Voinței va reveni la Sibiu cel mai probabil în cursul zilei de mâine. De asemenea, Neguț și Antohi s-au pregătit cu ceilalți jucători, în ciuda faptului că au fost dați ca și transferați.

Dacă antrenorii și jucătorii Voinței au trecut, după o scurtă discuție în vestiar, la alergări ușoare pentru reacomodarea la efort, patronul Ioan Hămbășan are parte de un altfel de „antrenament”: negociază aducerea altor trei jucători, în afară de cel știut deja – Ciprian Străuț.

Szabo, Cârstean și Greavu – împrumut. Cu Neguț se mai discută

Cert este faptul că Szabp, Cârstean și Greavu vor pleca de la Sibiu sub formă de împrumut. Patronul și-ar dori ca cei trei să ajungă la vecina din Cisnădie, dar acesta a spus că va fi de acord cu orice echipă la care jucătorii aleg să se transfere. Neguț, decarul sibienilor, va afla săptămâna viitoare dacă rămâne sau nu în lotul „alb-verzilor”. „Sunt optimist la început de an. De felul meu sunt optimist. Astăzi, la ora patru, a avut loc reunirea lotului. Le-am urat băieților un an nou fericit. Să sperăm că, împreună, reușim să ne atingem obiectivul. Să sperăm că anul 2012 va fi cel puțin la nivelul anului 2011, cu realizări și, în primul rând, să reușim să ne salvăm de la retrogradare, să rămânem în Liga I. Deocamdată au plecat cei pe care i-am nominalizat, miercuri vor pleca ceilalți trei, care vor merge împrumut. Szabo, Cârstean și cu Greavu merg împrumut. Până miercuri îmi spun ei echipele pe care și le-au ales, dacă și le-au ales. Dacă nu, eu aș vrea să meargă spre Cisnădie. Fiind aproape de noi, am o simpatie pentru Cisnădie, ca să îi ajutăm și pe ei. Sunt niște jucători tineri pe care mi-ar plăcea să îi văd, mi-ar fi și mie și staff-ului tehnic ușor să îi vedem. Repet, dacă ei și-au ales o altă echipă, sunt de acord cu ei. Deocamdată, Neguț este la echipă, a venit, s-a prezentat la lot, vom avea discuțiile preliminare după această săptămână, când se vor face vizitele medicale și, în funcție de ce vine, ne pronunțăm și asupra lui Neguț”, a declarat Ioan Hămbășan, azi, 9 ianuarie, la reunirea lotului echipei sibiene.

Cel mult patru jucători

Printre atâtea plecări, Voința aduce și întăriri, patru la număr. Doi se cunosc deja, unul chiar a semnat – Ciprian Străuț, cel de-al doilea, Romulus Miclea, urmează să o facă. Nici patronul și nici antrenorul Pelici nu au dezvăluit numele celorlalți doi jucători pe care clubul sibian îi are în vedere. „Vrem să transferăm cel mult patru jucători, doi au venit. Mai așteptăm încă doi jucători, cu unul s-a semnat, cu Străuț, cu ceilalți trei urmând să perfectăm actele săptămâna aceasta. Cel mai probabil, Miclea va fi și el de mâine prezent aici. Eu am avut o discuție cu medieșenii înainte de sărbători, astăzi am vorbit cu domnul președinte de la Gaz Metan, a spus că este de acord ca Miclea să vină liber de contract. Dacă și noi reușim să ne înțelegem cu el, asta însemnând ca și el să își dorească să vină cu sufletul și cu inima la Sibiu, înseamnă că totul va fin în regulă”, a spus Ioan Hămbășan.

N-am avut nicio discuție cu Dinamo, pentru Iulian Popa

Hămbășan spune că a citit din presă informația potrivit căreia Dinamo București este interesată de a-l transfera pe Iulian Popa. Patronul sibian nu a fost contactat de nici un oficial dinamovist, pe această temă. „N-am avut nicio discuție cu nimeni de la Dinamo. Doar am citit informația, m-a anunțat și pe mine cineva că a apărut pe nu știu ce site. Iulică Popa este aici, mai are contract cu Sibiul un an și jumătate”, a adăugat Ioan Hămbășan.

Pelici: Străuț - un jucător util!

Tehnicianul sibienilor, Alexandru Pelici, este mulțumit de primul transfer, Ciprian Străuț, pe care îl cunoaște încă de când antrena pe Reșița. Antrenorul își dorește și un atacant. „Sunt optimist! Suntem la jumătatea drumului și, din fericire pentru noi, suntem peste linie. În acest moment, obiectivul este îndeplinit, sperăm că așa va fi și în vară. Momentan, singurul venit, care este cert, este Ciprian Străuț, un jucător pe care îl cunosc, cu care am mai lucrat în anii trecuți la Reșița, și cred că se pliază, în primul rând caracterial la această echipă. E un jucător bun, util, care sperăm să se integreze cât mai rapid și să facă față pe prima scenă. Sperăm să găsim un atacant, pentru că acolo suferim și probabil că acolo vor și apărea noii veniți. N-aș vrea să vorbesc înainte ca ei să fie aici, pentru că s-ar putea să nu se concretizeze și să vorbim degeaba. E posibil să apară și unu-doi jucători străini pe care să îi vedem și pe care să îi ținem până sâmbătă. Sâmbătă vom trage linie și vom concluziona, vom vedea cine rămâne și cine nu. De săptămâna viitoare vom intra într-un regim de cantonament, de pregătire fizică pe plan local, timp de opt zile, după care urmează cel de-al doilea ciclu de pregătire, în Antalya, cu plecare în data de 25 ianuarie”, spune Alexandru Pelici.

Lot valid

 În afară de Măjer, care acum câteva luni a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile, lotul Voinței este lipsit de accidentări. „Măjer își revine, mai greu, și de aceea, probabil, va începe mai târziu pregătirea. În rest, toți jucătorii sunt la dispoziția noastră. Dacă după cele două cantonamente mai sunt jucători cu care cădem de acord, sau pentru care considerăm că e bine să meargă să joace, pentru că ar fi greu să prindă prima echipă, probabil că vor mai fi jucători care vor pleca. Dar, deocamdată, în afară de cei menționați, nu pleacă nimeni. Buican este la echipă, depinde în mare măsură de el și de starea lui de sănătate. Dacă el poate să facă față cerințelor și nu va mai avea probleme medicale, cu siguranță va rămâne, pentru că e un jucător de caracter, un jucător care ne-a ajutat. Îmi era dor de jucători, de suporteri, de toată lumea. Să sperăm că în vară ne vom bucura cu toții, când Sibiul va rămâne pe prima scenă. Eu sunt foarte optimist în ceea ce privește rămânerea noastră în Liga I, pentru că a trecut un tur de campionat, emoțiile debutului pe prima scenă au trecut și sperăm să avem mai multe reușite”, a adăugat Pelici.

Amicale

Sibienii nu au hotărât câte amicale vor juca în Antalya, dar până la plecarea în Turcia Voința va disputa o partidă de pregătire în compania echipei din Cisnădie. „O să avem doi sau trei adversari, în amicale. Două echipe din Polonia, în Antalya, și Viitorul Constanța. Înainte o să jucăm cu Cisnădie, sâmbăta cealaltă, iar la revenirea în țară cu Alba Iulia”, a concluzionat Pelici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus