Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Un altfel de protest, cel al suporterilor Vointei Sibiu: "Libertate pentru suporteri"

În cea de-a 12-a zi de proteste, printre cei aproape 900 de manifestanți prezenți în Piața Mare s-a aflat și un grup de fani ai echipei de fotbal Voința Sibiu.

Cei aproape 50 de fani ai prim-divizionarei au venit la miting cu bannere și lozinci ritmate, cu o sonoritate caracteristică peluzei. Încă din piață, jandarmii s-au interpus între protestatarii obișnuiți și mini-galeria „alb-verzilor”, pentru ca manifestațiile să nu se soldeze cu incidente. De altfel, mitingul din seara zilei de 24 ianuarie a fost compus din două tipuri de proteste: cel deja clasic, al oamenilor nemulțumiți de actuala putere politică, prezenți zi de zi în Piața Mare, și cel al suporterilor, care s-au limitat la a-și face cunoscute doleanțele din planul sportiv.

În Piața Mare, suporterii au afișat bannere pe care erau scrise „Libertate pentru suporteri”, „Legea 4 – Anticonstituțională” și „Suporteri, Nu Infractori!”. Fanii Voinței consideră că legea nr.4/2008, care prevede prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, este abuzivă. „Legea nr. 4/2008 este abuzivă. După această lege, cuvintele > sau > sunt sinonime cu >. Această lege desființează prezumția de nevinovăție. Aceeași lege care te poate trimite la pușcărie între unu și cinci ani, doar pentru aprinderea unei torțe sau a unei fumigene”, spune Emil, un membru al galeriei.

Pe parcursul traseului dedicat mitingului, suporterii au continuat să își strige nemulțumirile cu caracter sportiv, dar, uneori, aceștia au scandat și împotriva actualei puteri, a Președintelui țării, Traian Băsescu, și a Uniunii Social-Liberale(USL), fiind cuprinși de fervoarea protestului. Astfel, grupul de suporteri a scandat „Te-am crezut și te-am votat/ne-ai mințit, ne-ai înșelat”, „Băsescule, Băsescule, hai, dă-ți demisia, banditule!”, „Huligani sau cetățeni, capul lui Băsescu-l vrem!”, „„Ole ole, ole ola, refuzăm dictatura!”” sau „USL și PDL, aceeași mizerie!”.

Unul dintre simpatizanții Voinței Sibiu spune că protestul lor a fost îndreptat și împotriva celorlalte partide politice, deoarece istoria a dovedit faptic că „toți sunt la fel”. „Am ieșit pentru a protesta față de întreaga clasă politică a Romaniei, care a uitat că au fost puși acolo de popor pentru a ne asigura un nivel de trai cât mai bun, nu pentru a ne fura și a ne batjocori. Intr-adevăr protestăm și împotriva celorlalte partide politice, nu doar împotriva celor de la putere, pentru că ne-au dovedit în anii ce-au trecut că sunt exact la fel ca cei ce ne guvernează acum. Idei precum > sunt total eronate și nu merită comentate pentru că sunt făcute exact membrii celor trei partide care formează USL, încercând să mascheze nemulțumirea poporului și îimpotriva lor”, mai spune Emil.

În cea de-a 12-a zi de proteste din oraș nu s-au înregistrat incidente.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus