Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Festivalul International de Film Transilvania, finantat cu 2 milioane de lei de Ministerul Culturii

 

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va fi finanţată cu o sumă de 2 milioane de lei de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, potrivit unui comunicat al Guvernului citat de Mediafax.
În acest sens, Executivul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional cu 2 milioane de lei, din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pe anul 2012.
"Executivul consideră oportună sprijinirea acestui festival, mai ales prin prisma faptului că TIFF a fost acreditat de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film şi este unul dintre cele 40 de festivaluri internaţionale acreditate din întreaga lume", se mai spune în comunicatul postat pe site-ul Guvernului.
Cea de-a XI-a ediţie a TIFF se va desfăşura în perioada 1 - 10 iunie, la Cluj, şi în perioada 13 - 17 iunie, la Sibiu.
TIFF 2012 va reuni mai multe tipuri de evenimente, de la proiecţii de filme, la retrospective cinematografice, expoziţii de afişe, workshop-uri, dezbateri, competiţii. Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Ediţia din acest an a TIFF a primit cea mai mare finanţare - 621.000 de lei - din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, la sesiunea de finanţare a evenimentelor programate în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2012.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania este cel mai important eveniment de gen din România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus