Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Institutul Confucius pregateste a V- a editie a Festivalului Chinezesc al Primaverii la Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu și Institutul Confucius prezintă marți, 7 februarie, cea de-a cincea ediție a Festivalului Chinezesc al Primăverii.

Gala din acest an va aduce pe scena Teatrului Național din Sibiu peste treizeci de artiști chinezi și români, care vor prezenta un program cultural menit să reflecte diversitatea artistică și prietenia dintre cele două țări.

Agenda de evenimente de la Sibiu cuprinde treisprezece momente printre care recitaluri, dansuri și cântece tradiționale chinezești, demonstrații de arte marțiale, caligrafie și pictură tradițională, operă de tip Beijing, cântece românești și dansuri mongoleze.

Festivalul din acest an se va desfășura sub forma unei gale, care va marca atât intrarea în anul nou chinezesc al dragonului de apă, cât și Festivalul Lampioanelor, care va avea loc pe data de 6 februarie. Acest eveniment este sărbătorit de chinezi în cea de-a cincisprezecea zi din noul an lunar, când întreaga familie se reunește pentru a confecționa lampioane din hârtie sau pânză, pe care le înalță în aer după ce îşi pun o dorință.

Festivalului Chinezesc al Primăverii de la Sibiu este un eveniment derulat de Centrul Administrativ al Institutelor Confucius și Universitatea de Studii Internaționale din Beijing în parteneriat cu Institutul Confucius Sibiu, Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu.

Festivalul va avea loc marți, 7 februarie, de la ora 19:00. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Ciprian P

Acum 12 ani

Am fost prezent anul trecut la acest eveniment si m-au impresionat placut toti artistii care au evoluat.Nu stati in casa ca nu stiti ce pierdeti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus