Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Semnele vremii

S-a tot vorbit despre manipularea politică a populației, pentru a ieși în stradă și a răsturna actuala putere… Dar nu se vorbește deloc despre faptul că această conducere s-a instalat în perfectă continuitate cu cele precedente! Rezultatele proaste n-au făcut decât să se acumuleze, timp de 22 de ani și ne-au adus la starea de astăzi. Panorama societății românești este dezgustătoare, macabră și neliniștitoare! Iată că nu e nevoie de nici o forță politică pentru a dezvălui adevăratul chip al lucrurilor – ajunge un recensământ, fie și aproximativ (pentru că deja ceva profesional, cu rezultate exacte, nu mai stă în puterea statului nostru…)
O mică sondare făcută asupra populației și gospodăriilor din România ne-a pus în față dezastrul bănuit de ani de zile – semnele vremii sunt chiar mai rele decât în aprecierile românilor conștienți de până acum!
Deși abia ghicită în relatările oficiale, modificarea structurii sociale pe întreaga Românie e vestea cea mai proastă pe care o puteam primi, cu toate bănuielile noastre – după ce am asistat decenii de-a rândul la plecările prietenilor, rudelor, cunoscuților, personajelor pozitive ce apăreau la radio sau televizor, plecări de cele mai multe ori definitive! Adică am rămas mult mai puțini, cu grupe de vârstă dezechilibrate (foarte puțini copii și tineri, foarte mulți bătrâni), cu prea puțini oameni activi/productivi și prea mulți asistați social, suntem mult mai bolnavi și neajutorați, au crescut numeric categoriile defavorizate, analfabete, predispuse la infracționalitate; nemiavorbind de teribilul dezechilibru în calitatea forței de muncă – nu mai avem suficienți specialiști, cercetători, profesori, tehnicieni și meșteri în profesiile aplicate !!
Știm prea bine că o bună parte din locuințele românești stau goale, sate întregi sunt părăsite, biserici nenumărate sunt definitiv închise (și lăsate să se prăbușească, în paralel construindu-se altele…), un prea mare număr de familii sunt destrămate prin plecarea unui părinte în alte locuri din țară sau departe, în Europa de vest, și, în general, familiile sunt tot mai pricăjite, copiii nu mai au alături frați, veri, mătuși sau bunici!
În aceste condiții este imposibil să mai avem grijă de patrimoniul istoric construit ce mai dăinuie în țara noastră, dar, mai grav, nu mai avem grijă de patrimoniul nostru interior – morala tradițională, bunele obiceiuri sociale, solidaritatea comunitară și inter-etnică! Adică pierdem exact identitatea noastră românească, de care nu-i pasă nimănui din restul Europei și pe care nimeni nu ne-o va apăra, niciodată!
Semnele vremii se pot citi și din fapte cotidiene, ușor de trecut cu vederea sau cu mintea cea trează: stricarea limbii românești continuă în marș – elevii nu o mai studiază în profunzime, deci n-o mai stăpânesc corect, mass-media ne bombardează cu greșeli de exprimare/ conținut/ gramatică, pe lângă un prost-gust notoriu! În consecință, avem rezultate catastrofice în întreg învățămîntul, de unde ies pe bandă și nulitățile din toate locurile de muncă, inclusiv din politică – așa se explică de ce avem o clasă conducătoare ineptă, analfabetă politic, care face în continuu experimente pe spinarea populației tocmai din cauza incompetenței!
Am devenit țară exportatoare de inteligență – prin plecare voluntară, a celor foarte tineri (deja din liceu) și a specialiștilor / și prin „vînătoare de creiere”, practicată fără milă de toate țările avansate, care au ce oferi…
Având aceste semne, de-acum oficiale (politicienii își numără bazinele electorale, nu le pasă deloc de viitorul neamului!), ne întrebăm – ce ar mai fi de făcut, pentru aceia care rămân în țară? Desigur, trebuie luptat din greu, dar altfel direcționat: în primul rând să fie eliminată clasa politică existentă/ în al doilea rând să se facă o educație corectă a copiilor în familie! Cum bine spun pedagogii, trebuie lucrat pe termen lung – educația e o chestiune de mulți ani, în continuu, pornind de la familie, până la școli și mijloacele de comunicare în masă. Numai de-ar rămâne aici suficienți părinți, profesori, specialiști și formatori de opinie curajoși și cinstiți!

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 260

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus