Miercuri,
15.01.2025
Cer Senin
Acum
-10°C

Aproape 500 de profesori, mentori pentru gimnaziu

 

În perioada 10-11 februarie, s-a desfăşurat la Sibiu Conferinţa internaţională de închidere a Proiectului POSDRU/87/1.3/S/52150: ”Formarea profesorilor – mentori din învăţământul gimnazial”. 
Cursul de formare a mentorilor s-a desfăşura la Sibiu şi Cluj-Napoca în perioada 1 septembrie 2010 – 11 februarie 2012 şi a avut ca obiectiv implementarea unui program de formare mentori adresat profesorilor din învăţământul gimnazial, din regiunile de dezvoltare Centru şi Nord-Vest.
În cadrul proiectului s-au derulat cursuri de formare, în urma cărora 47 de formatori au obţinut competenţe specifice formatorilor de mentori şi 443 de cadre didactice au obţinut calitatea de mentori.
„Vreau să le mulţumesc colegilor mei, în primul rând pentru înaltul profesionalism de care au dat dovadă pe parcursul desfăşurării cursurilor. Am pornit la drum cu scopul de a forma 40 de formatori şi 400 de mentori şi am reuşit să facem chiar mai mult de atât” a spus conf.univ. dr. Lucia Pavelescu - manager de proiect. 
În cadrul programului de formare au fost utilizate metode de formare specifice învăţării la adulţi: prelegeri, dezbateri, joc de rol, metode gândire critică, metode de dezvoltare a creativităţii iar principala formă de organizare vor fi atelierele de lucru. În etapa de evaluare au fost utilizate instrumente de evaluare: chestionare, fişe de evaluare a activităţilor.
 „În cadrul cursurilor am avut parte de un feedback extrordinar din partea partenerului bulgar Sylvia Velikova, care s-a declarat deosebit de impresionată de nivelul ridicat de cunoştinţe acumulate în cadrul cursurilor, lucru datorat colegilor care au precedat formarea lor” a mai spus Lucia Pavelescu.
Ocupaţia de mentor include un ansamblu de capacităţi necesare în diagosticarea stărilor educaţionale, prognozarea lor, în organizarea procesului instructive-educativ, în alegerea modalităţilor de evaluare, dar şi a celor de motivare a studenţilor pentru activitatea didactică viitoare.
Valoarea proiectului a fost de 3.246.722 lei, iar proiectul a fost implementat de Universitatea “Lucian Blaga” şi cofinaţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 1 “Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltarea societăţii bazate pe cunoaştere”. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus