Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

”Anelistii” ce nu-si folosesc locuintele, greu de evacuat

Conducerea Primăriei Sibiu a fost sesizată, în câteva rânduri, asupra faptului că există locuințe ANL care, deși au fost repartizate, acestea nu au fost ocupate de către beneficiari. Drepturile chiriașilor, însă, împiedică reprezentanții administrației locale de a constata că acele locuințe au fost repartizate fără folos, în sensul că nimeni nu le folosește.
Potrivit primarului Sibiului, Klaus Johannis, au existat câteva tentative ale reprezentanților Primăriei de a ancheta astfel de situații, însă niciuna nu a dus la un rezultat concret. ”Legislația dă foarte multe drepturi chiriașilor. Au fost câteva etape când s-au făcut astfel de constatări. Dar dacă un chiriaș nu vrea, poate să nu deschidă. Să spună că nu a fost acasă. Este foarte greu de dovedit că omul nu locuiește acolo”, declară Johannis. Potrivit lui, astfel de anchete au avut rezultate concrete în cazul unor locuințe sociale, care au fost repartizate ulterior altor solicitanți.
Că există apartamente ANL repartizate, dar nelocuite încă de la repartizare este un lucru de care vorbesc mulți chiriași ANL. Practic, în fiecare bloc vecinii pot indica câte unul sau două astfel de apartamente libere. ”De trei ani nu stă nimeni. A mai fost pe aici cel căruia i s-a repartizat, dar nu s-a mutat acolo. Vine în regulat, dar nu locuiște aici. Eventual, mai dă câteodată un chef. Pe noi, în mod direct nu afectează. Dar nu mi se pare normal să beneficiezi de o astfel de locuință și să nu o folosești. De ce nu renunță la aceasta atunci?”, a declarat pentru Turnul Sfatului, sub anonimat, un chiriaș ANL.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

chirias

Acum 12 ani

E foarte simplu in Strand au fost montate contoare de gaz individuale...sa vedeti cate sunt pe 0 la consum....
Raspunde

gabi

Acum 12 ani

asa va trebuie ca a ti dat anl uri pe pile si pe spaga si acum va ofensati ca sunt apartamentele goale, in loc sa dati famillilor care intradevar aveau nevoie de o locuinta; eu personal incerc din 2001 sa obtin o locuinta dar daca n am pile ?
Raspunde

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

De ce nu face primaria anchete si sa vada daca mia sunt respectate conditiile initiale (de acordare a acestor locuinte)? Din ce am observat, e plin de masini straine in parcarea acestor blocuri. Acestia sa fie saracii Sibiului?
Raspunde

me

Acum 12 ani

oameni buni, nu va doriti locuinte in resita. facturile sunt enorme.
Raspunde

Vasi

Acum 12 ani

Bre taietorule,da unde mai sunt frate masini romanesti?...si loganul este facut de francezi,ca de era dupa noi ajungeam la limita maxima a penibilului cu renault-ul ala 12!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus