Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Foto-Video. Miclea inscrie la debut si sibienii ajung la borna 20. Vointa Sibiu – Astra Ploiesti: 1-0

Voința Sibiu a debutat cu un succes în primul meci oficial din 2012, după victoria obținută pe final în întâlnirea, de pe teren propriu, cu Astra Ploiești, scor 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 87 de Romulus Miclea, unul dintre cele patru transferuri ale sibienilor din perioada de mercato alocată pauzei de iarnă.

Gazdele au reușit să își impună jocul exact, să închidă spațiile și să puncteze pe contraatac, în fața unei echipe a Astri Ploiești clasată pe locul nouă înaintea meciului de astăzi. Pe un teren greu, ambele echipe au recurs la mingi lungi, care de cele mai multe ori fie ieșeau în afara terenului, fie erau prinse cu siguranța de cei doi portari. Au fost puține ocazii de o parte și de cealaltă. De notat este faptul că Astra, o echipă care combină foarte mult și care preferă „jocul cu mingea jos”, a suferit la construcție, deoarece sibienii îi „hăituiau” pe oamenii responsabili cu crearea fazelor din tabăra ploieșteană. Singura ocazie clară a astralilor a fost cea din prima repriză, din minutul 31, care i-a aparținut lui Băjenaru. Fotbalistul oaspeților a pătruns în careu, din partea stângă, și a șutat la colțul lung, mingea fiind deviată în corner de portarul Miron.

Cea mai mare ocazie de gol din prima repriză a aparținut însă sibienilor, care au ratat incredibil prin Tătar, din șase metri, deschiderea scorului. Mijlocașul, nemarcat, s-a trezit cu mingea în șase metri, dar a șutat dezamăgitor pe lângă bara din dreapta a porții ploieștene. Alte două-trei ocazii au fost create de cuplul Antohi – Lukanovic, cel de-al doilea fiind servantul primului, dar reluările lui Antohi au fost defectuase. Însă, Lukanovic și-a luat rolul de pivot în serios și, pe parcursul meciului, a mai „scos” două-trei mingi în mijlocul careului, nefructificate însă de coechipierii săi.

În minutul 61 al partidei avea să se producă una dintre mutările pline de inspirație ale antrenorului Pelici, care îl introducea atunci pe Romulus Miclea în locul lui Antohi. Un minut mai târziu, șutul din 14 metri, lateral dreapta, al lui Miclea lovea transversala. Peste alte câteva minute debuta și Andrei Zăgrean la Voința Sibiu într-un meci oficial, el înlocuindu-l în atac pe Darko Lukanovic, care, deși nu a marcat, a făcut un meci peste media echipei sibiene.

Golul de 20 de puncte

Faza unicului gol al meciului a pornit dintr-o situație caracteristică sibienilor, o fază de contraatac. Un jucător ploieștean a pierdut mingea în zonă centrală, balonul a fost trimis în banda stângă, unde se afla Eduard Nicola. Nicola era dublat la faza respectivă de căpitanul Nicolae Grigore, aspect observat de mijlocaș, fapt pentru care „Gore” a și primit balonul exact când se pregătea să intre în careu. Veteranul Voinței a avansat doi-trei metri și apoi a centrat, pe jos, în fața porții, unde se afla un grup de trei jucători sibieni, dintre care s-a desprins Miclea pentru a îndeplini simpla formalitate de a trimite balonul în poarta Astrei.

De menționat este faptul că la gol au contribuit Nicolae Grigore, care astăzi a jucat imperial, acoperind când în dreapta, când în stânga, și Miclea, care vine după o perioadă foarte lungă în care nu a jucat.

În ultimele minute ale jocului, sibienii au făcut pasul înapoi, pentru a apăra scorul, iar acest lucru a făcut ca Astra să nu se mai poată apropia de poarta lui Miron. După succesul de astăzi, Voința acumulează 20 de puncte și urcă, cel puțin pentru moment, pe locul 13.

Echipe de start:

Voința Sibiu: Miron - Sg. Bar, C. Apostol, N. Grigore - C. Lungu, Tătar, Dîlbea, Nicola - Cl. Bunea, Lukanovic, Antohi.

Rezerve: Zăvoi, R. Miclea, Zăgrean, Tînc, Burlacu, Cigan, Străuţ

Astra Ploiești: S. Lung jr. - Bărboianu, Ov. Mihalache, Ţigănaşu, Ricardo dos Santos - Takayuki - Al. Stan, Spadacio, Rui Miguel, Băjenaru – Amorim

Rezerve: Gavrilaş, Fl. Pătraşcu, Oprsal, B. Pătraşcu, Vădrariu, B. Rusu, Tigoianu

Arbitri: Ad. Cojocaru - Asistenţi: Z. Szekely, B. Hîrlab

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus