Duminică,
04.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

De unde "i-a venit" DNA-ul lui Silvestru Tomuta

Din prima lună a acestui an, în foaierul Casei de cultură a sindicatelor din Sibiu, a început să funcționeze un club condus de Alin Dobrin, proprietarul mai multor cluburi și restaurante care au funcționat sau funcționează în Sibiu. 500 de euro, chirie lunară, pe acte, către Casa de Cultură. Alți 2.000 de euro, tot lunar, ar fi mers către relativ proaspătul director al Casei, Silvestru Tomuță, susțin procurorii DNA.

Cel care l-ar fi denunțat pe Silvestru Tomuță ar fi chiar Alin Dobrin, sunt informațiile obținute de Turnul Sfatului. În cea de-a treia lună în care Tomuță și-ar fi primit ”dreptul”, Alin Dobrin a fost urmat, însă, de procurorii DNA care au organizat, astfel, un flagrant. Ceea ce a urmat, s-a aflat de săptămâna trecută – Silvestru Tomuță a fost reținut de procurorii DNA, care s-au prezentat în fața Tribunalului Alba cu propunerea de arestare pe 29 de zile. Judecătorii au admis propunerea, care a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba, recurs ce se va judeca în cursul acestei săptămâni.

Un redactor al Turnul Sfatului l-a contactat, telefonic, pe Alin Dobrin pentru a comenta informația despre denunțul acestuia. Inițial, Alin Dobrin a declarat că este într-o întâlnire și nu poate vorbi. După care nu a mai răspuns la telefon.

Silvestru Tomuță: în arest

Fost lider de sindicat BNS Sibiu, Silvestru Tomuță a devenit directorul Casei de cultură a sindicatelor din Sibiu în vara lui 2010, după pensionarea fostului director, Emil Stratulat. Susținător al corului Cedonia, Silvestru Tomuță anunța la câteva luni de la instalarea în funcția de manager al Casei că are în plan ample lucrări de reabilitare a celei mai mari săli de spectacole din județ. Potrivit informațiilor obținute de Turnul Sfatului, Silvestru Tomuță avea, în calitate de manager al Casei, un salariu de bază de aproximativ 1.500 de lei.

Luni se decide interimarul

Turnul Sfatului a stat de vorbă și cu membrii consiliului de administrație al Casei de cultură a sindicatelor din Sibiu, CA format din liderii organizațiilor sindicale reprezentative din Sibiu, alături de doi profesori universitari, oameni de cultură. CA se va reuni în ședință luni, de la ora 10, pentru a decide suspendarea lui Silvestru Tomuță pe durata cercetărilor și numirea unui director interimar. Acesta urmează să fie validat de Asociația Caselor de cultură a sindicatelor din România, în cadrul căreia funcționează și Casa de la Sibiu.

”Probabil că și celelalte contracte de închiriere aflate în derulare vor fi verificate. Nu știm dacă sunt acte adiționale, oricum, trebuie să vedem. Nu m-am așteptat la această situație”, spune Marius Vingerzan, președintele Cartel Alfa Sibiu.

Dan Pirnoiu, liderul de sindicat al CNSLR Frăția Sibiu, spune că știa ceva despre contractul de închiriere de 500 de euro, lunar. ”Dar nimeni nu s-a băgat la evaluări. Știam ceva că acel spațiu va fi folosit de două-trei ori pe săptămână, atâta timp cât acolo nu sunt alte evenimente. Dar cine a stat să evalueze dacă acel foaier valorează mai mult la închiriere”, declară Pirnoiu.

„Pentru mine primează evenimentele culturale judeţene. Acestea vor avea sprijinul nostru. În societatea românească trebuie să sprijinim lucrurile bune, să tăiem răul de la rădăcină şi să mergem încet, încet mai departe”, Silvestru Tomuţă, pentru Turnul Sfatului, în noiembrie 2010

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

o corista

Acum 10 ani

imi pare rau, dar sunteti prost informati: dl. Tomuta nu este si nu a fost membru al corului Caedonia. mai documentati-va inainte de a scrie!
Raspunde

Geo

Acum 10 ani

Dupa cum o dau dupa cires , Tomuta impartea banii cu ceilalti lideri de sindicat . Toti sunt o apa si un pamant .Ei , care striga Hotii! sunt cei mai mari hoti .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus