Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Bunicii si bunicutele pot invata sa spuna "povesti DigiTale" la biblioteca Astra

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu va deschide, începând cu data de 12 martie 2012, o serie de cursuri gratuite, formate din șapte participanți, destinate, în principal, persoanelor de vârsta a treia, bunicilor și bunicuțelor, care aleg să spună nepoților lor și un alt fel de povești: cele digitale.

Povestea digitală este o video-narațiune creată prin combinarea vocii înregistrate cu imagini în mișcare și muzică. Pe tot parcursul biblioAtelierului, de cursanți se va ocupa trainerul-bibliotecar, Florinela Anca Vasilescu, care îi va ajuta pe aceștia atât în scrierea scenariului, administrarea imaginilor, dar și, ulterior, în promovarea produselor multimedia la nivel național și internațional.

Cursul de Povești DigiTale oferă celor interesați oportunitatea să-și spună propriile poveşti, dar și să dobândească abilități în utilizarea tehnologiei digitale. Sesiunile digiTale sunt un bun prilej de petrecere a timpului liber într-un mod distractiv, dar care permit și înțelegerea procesului de învățare pe tot parcursul vieții, îmbunătățirea aptitudinilor lingvistice prin povestire digital, scriere de scenarii și, nu în ultimul rând, apartenența la lumea ”online”.

Competențele bibliotecarei au fost dobândite în urma unui curs de formare profesională Extending Creative Practices, dintr-o inițiativă Grundtvig pentru Life Long Learning în cadrul Colegiului Goldsmith din Londra, Marea Britanie, cu sprijinul Fundației IREX București. Scopul proiectului este incluziunea digitală a persoanelor de vârsta a treia prin folosirea povestirii digitale.

Prin acest curs, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu contribuie la seria de activități dedicate Anului Internațional al îmbătrânirii active și a solidarității între generații, 2012. Înscrierile se fac zilnic, pe tot parcursul lunii martie, de luni până vineri, la secretariatul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (et. 1, corp B) sau la numărul de telefon 0269 210551, între orele 8:00-16:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus