Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

"Fecioarele inlacrimate ale Transilvaniei" ajung la Sibiu

Complexul Naţional Muzeal ASTRA va inaugura vineri, 9 martie expoziţia "Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei", o expoziţia care reprezintă rezultatul colaborării mai multor instituţii culturale şi prezintă o selecţie de icoane pictate, "icoane care au plâns, icoane făcătoare de minuni".

Expoziţia spune povestea icoanelor care o înfăţişează pe Fecioara Maria, icoane care, se spune, au plâns în secolul al-XVIII-lea şi sunt o dovadă a extraordinarei înfloriri pe care au cunoscut-o reproducerile lor, depăşind frontierele etnice şi religioase care au devenit pentru prima data neputincioase în faţa abundenţei multiplicărilor şi a elanului creator al călătorilor.

Concepută sub formă itinerantă, expoziţia a fost găzduită deja de muzee din Alba Iulia şi Târgu Mureş, iar după Sibiu, icoanele vor fi expuse în Muzeul de Etnografie din Cluj-Napoca.

La deschiderea evenimentului va fi prezent academicianul Marius Porumb.

Vernisajul va avea loc vineri, 9 martie, de la ora 13:00, la Casa Artelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus