Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Au mai ramas cateva zile pana la inceperea maratonului "25 de ore de teatru non-stop"

O gaşcă „nebună de tineri, care îşi spun trimbulinzii” a pus bazele unui festival numit „25 de ore de teatru non-stop”. De Ziua Mondială a Teatrului, care se serbează în 27 martie, consumatorii de teatru şi de emoţie autentică sunt invitaţi să participe la un maraton de spectacole.

„Ne-a inspirat anul 2007, care nu întâmplător este anul înfiinţării trupei de teatru tânăr Trimbulinzii. Ne-a inspirat şi ne inspiră enormul şi sublimul Festival Internaţional de Teatru al Sibiului. Şi nu în ultimul rând, ne inspiră acest oraş minunat, cu un public atât de valoros şi de receptiv, cu străzile lui, cu cafenelele lui, cu aerul lui”, a declarat Bogdan Sărătean, coordonator proiect.

Din noaptea de sâmbătă, 24 martie, până duminică, 25 martie, sibienii se pot bucura de spectacole independente, cu actori tineri, dar şi cu nume consacrate ale scenei româneşti precum Horaţiu Mălăele, care va şi deschide seria spectacolelor, cu „Măscăriciul”, după A.P. Cehov.

Duminică, 25 martie, de la ora 17:00, la Sala Thalia, sibenii se vor întâlni cu Dan Puric, iar gala de închidere va răsfăţa spectatorii cu un spectacol de teatru-dans, acompaniat live la pian de compozitorul Cari Tibor.

„Asociaţia Culturală „BIS”, iniţiatorii curajosului eveniment, are nevoie de aportul sibienilor. Încrederea noastră în publicul sibian este atât de mare, încât, de-a lungul nopţii, am programat spectacole în două locaţii -atât în Atrium Cafe, cât şi în sala CAVAS din incinta Facultăţii de Litere şi Arte. Haideţi să demonstrăm că ”Sibiu-Capitală Culturală Europeană” nu a fost o întâmplare. Să ne înarmăm cu cafea, cu suflet, şi să “Respirăm.Teatru””, spun organizatorii.

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop”, care se desfăşoară la Sibiu, sub sloganul „RESPIRĂ. TEATRU”, este o acţiune organizată de Asociaţia Culturală „BIS”, cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Biletele şi invitaţiile se găsesc la Agenţia Teatrală, la Librăria Humanitas şi la Atrium Cafe.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

una

Acum 10 ani

Fain afis, dar cu punctuatia defectoasa, 25 de ore inseamna fara punct, metaforic vorbind...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus