Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
14°C

UDMR, in greva demonstrativa in parlament. ”USL nu frecventeaza de o luna jumate si nu mai boicoteaza nimeni”

 

Parlamentarii UDMR s-au retras luni de la lucrările Parlamentului, în semn de protest față de colegii din PDL care nu adoptă hotărârea de guvern privind înființarea facultății cu predare în limba maghiară la Târgu Mureș. Președintele UDMR Sibiu consideră că acțiunea deputaţilor și senatorilor maghiari este întemeiată. ”Aşa cum s-au aprobat anumite articole din legi şi s-au aplicat la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca sau Universitatea de Arte Teatrale de la Târgu Mureş, tot aşa urma sau urmează să se aplice aceleaşi prevederi ale legii Învăţământului la UMF Târgu Mureş, mai ales că acest lucru a fost prevăzut şi în programul de Guvern. (...) Colegii de la USL nu frecventează Parlamentul de o lună jumate şi nu mai boicotează nimeni, sau cum este asta?”, a declarat pentru Realitatea TV Sibiu, Ballasz Bella, preşedinte UDMR Sibiu.
Premierul Ungureanu şi liderii UDMR au convenit, luni seara, ca proiectul hotărârii de guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş să fie aprobat marţi de Guvern în primă lectură şi lansat în dezbatere timp de zece zile, informează Mediafax.
 
Foto: mediafax

Comentarii

7 comentarii

Doamne ocroteste-i pe romani

Acum 9 ani

A ajuns UDMR / Sa ne faca legile / De iesim cu toti la vot / Ungurii o iau in bot
Raspunde

pt. Ballasz Bella, UDMR

Acum 9 ani

tu sa mergi in Ungaria sa faci legi! NU UITA ca esti in Romania, moneda nationala este LEU-ul si limba oficiala prevazuta in art. 12 din Constitutie este LIMBA ROMANA!!!
Raspunde

nela

Acum 9 ani

asta e marea prostie la romanii nu merg la vot si pe urma aleg conducatori unguri , sasi etc trezitiva din prostime
Raspunde

rosu

Acum 9 ani

Pt. patriotii de mai sus: voi stiti cate sute de ani s-au luptat vlachii din Ardeal sa aiba drepturi egale cu ungurii, secuii si sasii? Iara astazi voi vreti sa le refuzati celorlalti tocmai aceste drepturi. E corect?
Raspunde

@rosu

Acum 9 ani

Ce-ar fi sa te muti in Ungaria,acolo sa ai drepturi egale cu ungurii,ce zice,vrei?
Raspunde

ION GLANETASUL

Acum 9 ani

Are dreptate Ballas, USL-ul e cel ce lipseste magareste de o luna si jumatate dar nici cu acest mod de negociere nu pot fi de acord. Dar pana la urma fiecare doarme cum isi asterne .... insa ungurii sunt mai parolisti ca multi dintre Romani ... din pacate
Raspunde

lola

Acum 9 ani

daca usl nu a patit nimic in o luna jumate pt greva de ce nu ar face si udmr o mica greva?ce ar fi daca ar face si pdl ar intra in greva?ar fi ceva normal...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus